Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Om oss

Marie Lambert

Marie Lambert studerade litteratur i Paris och Bologna innan utbildningen i regi vid La Scala tog vid. Hon har bl.a. iscensatt en hyllad produktion av Leoncavallos Zazà för Opera Holland Park och hon varit biträdande regissör för Madame Butterfly på La Monnaie och Askungen på Opéra de Paris. Hon är dramaturg för Entropy-konferensen med musik av Dopplereffekt. Vidare har hon samarbetat med Hee-Won Lee i hans VR-film The Rain. Hon har också översatt Offenbachs operett Vent du Soir till italienska för Maggio Musicale Fiorentino.

Som artist och regissör har Marie arbetat med pjäser av Marivaux, Schnitzler, Goldoni, Calaferte och Molière. Hon har ofta samarbetat med regissörerna Piero Faggioni och Sir David McVicar men också med Anne-James Chaton, Guillaume Gallienne, Kirsten Dehlholm/Hotel Pro Forma, Chiara Muti, Pascal Rogé, Ferzan Özpetek och Liliana Cavani.

Nuvarande projekt inkluderar La Damnation de Faust, Den flygande holländaren och en VR-film om Donizetti, nypremiärer av Titus på Liceu och La traviata i Sevilla och Liceu.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen