Alla föreställningar i augusti är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet under augusti.

Läs mer

Om oss

Marika Schönberg

Marika Schönberg är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Hon är sedan säsongen 2001/2002 engagerad vi operan i Leipzig där hon sjungit en rad stora roller såsom Mimì i La Bohème, Pamina i Trollflöjten, Grevinnan i Figaros bröllop, Ascagne i Trojanerna, Atamira i L’Empio Punito, Antonia i Hoffmanns äventyr, Michaëla i Carmen och den ledande kvinnliga rollen - Tania - vid urpremiären av Philippe Hersants Der Schwarze Mönch.

2005 sjöng hon Rossane i JC Bachs Temistocle med Christoph Rousset i Leipzig och i Toulouse. 2007 gjorde hon Wagnerdubut som Irene i Rienzi i Leipzig (direktsändes i radio över hela Europa) och sjöng även Vitella i Titus under Christopher Hogwoods ledning. Bland hennes senaste roller är titelrollen i Jenufa och Donna Anna i Don Giovanni.

I Sverige gjorde Marika Schönberg sin debut på Kungliga Operan som Barbarina i Figaros bröllop, följt av Harlekin i Kejsaren från Atlantis på Vasan och Ismene i Alceste på Drottningholms Slottsteater. Som konsertsolist har hon framträtt med bl a Helsingborgs Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna, GöteborgsOperans Orkester, Gewandhausorkestern i Leipzig, Gdansk Filharmoniska orkester, Åbo Symfoniorkester och Mitteldeutsche Rundfunk-orchester. Hon har även gjort flera konserter med etablerade Leipziger Streichquartett samt radioinspelningar med bl a pianisten Roland Pöntinen.

Denna säsong medverkade hon bl a i Luigi Nonos Al gran sole som Tania Bunke i Peter Konwitchnys produktion och som Irene i Rienzi vid Deutsche Oper i Berlin. Kommande engagemang är bl a Donna Anna i Don Giovanni på Drottningholms Slottsteater och Tatjana i Konwitschnys berömda uppsättning av Eugene Onegin. Marika Schönberg har fått en rad stipendier; bland dem Jenny Lind Stipendiet.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen