Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Marika Schönberg

Marika Schönberg är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Hon är sedan säsongen 2001/2002 engagerad vi operan i Leipzig där hon sjungit en rad stora roller såsom Mimì i La Bohème, Pamina i Trollflöjten, Grevinnan i Figaros bröllop, Ascagne i Trojanerna, Atamira i L’Empio Punito, Antonia i Hoffmanns äventyr, Michaëla i Carmen och den ledande kvinnliga rollen - Tania - vid urpremiären av Philippe Hersants Der Schwarze Mönch.

2005 sjöng hon Rossane i JC Bachs Temistocle med Christoph Rousset i Leipzig och i Toulouse. 2007 gjorde hon Wagnerdubut som Irene i Rienzi i Leipzig (direktsändes i radio över hela Europa) och sjöng även Vitella i Titus under Christopher Hogwoods ledning. Bland hennes senaste roller är titelrollen i Jenufa och Donna Anna i Don Giovanni.

I Sverige gjorde Marika Schönberg sin debut på Kungliga Operan som Barbarina i Figaros bröllop, följt av Harlekin i Kejsaren från Atlantis på Vasan och Ismene i Alceste på Drottningholms Slottsteater. Som konsertsolist har hon framträtt med bl a Helsingborgs Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna, GöteborgsOperans Orkester, Gewandhausorkestern i Leipzig, Gdansk Filharmoniska orkester, Åbo Symfoniorkester och Mitteldeutsche Rundfunk-orchester. Hon har även gjort flera konserter med etablerade Leipziger Streichquartett samt radioinspelningar med bl a pianisten Roland Pöntinen.

Denna säsong medverkade hon bl a i Luigi Nonos Al gran sole som Tania Bunke i Peter Konwitchnys produktion och som Irene i Rienzi vid Deutsche Oper i Berlin. Kommande engagemang är bl a Donna Anna i Don Giovanni på Drottningholms Slottsteater och Tatjana i Konwitschnys berömda uppsättning av Eugene Onegin. Marika Schönberg har fått en rad stipendier; bland dem Jenny Lind Stipendiet.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen