Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 28 februari 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Marion Hewlett

Efter att ha samarbetat med flera samtida koreografer började Marion Hewlett arbeta med teater och opera tillsammans med Stéphane Braunschweig. Nämnas bör Riddar Blåskäggs borg, Fidelio, Jenůfa, Rigoletto, Elektra, Don Carlos, Trollflöjten, Testamentet, Wozzeck, Nibelungens ring, Pelléas och Mélisande, Idomeneo, Klanger i fjärran och Don Juan.

Hewlett har även skapat ljus och dekor till flera verk av Claude Duparfait såsom till Riddar Blåskäggs borg på Operan i Rio de Janeiro samt till flera baletter på Operan i Metz. På Opéra national de Paris har hon arbetat med ljussättningen av baletter för Angelin Preljocaj, Roland Petit, Patrice Bart och Robyn Orlin. Hon har deltagit i arbetet med Porgy och Bess på Opéra Comique samt Edvard II av Marlowe, L’Augmentation av Perec samt Rickard III och Piraten för Kader Belarbi, Svansjön med Manuel Legris på Staatsoper Wien och Haydns Armida med Mariame Clément samt Glucks Ifigenia på Tauris med Lukas Hemleb.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen