Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Markus Schwartz

Markus Schwartz, basbaryton, är utbildad vid Sibelius-akademien i Helsingfors och Operahögskolan i Stockholm.

På GöteborgsOperan har han sjungit en rad roller, bl a Masetto och Leporello i Don Giovanni, Don Magnifico i Askungen, Tiggarmunken Varlaam i Boris Godunov, Waltner/Kines/Galen professor i K. Beskrivning av en kamp, Greve Lamoral i Arabella, Baron Douphol i La Traviata, 2:e gralsriddare i Parsifal, titelrollen i Figaros bröllop, Läkaren i Macbeth, Curius i Julius Caesar, Colline och Schaunard i Bohème, Papageno i Trollflöjten, Taddeo i Italienskan i Alger (konsertant), Capellio i I Capuleti e i Montecchi (konsertant), Ping i Turandot, Doktor Bortolo i Barberaren i Sevilla och Belcore i Kärleksdrycken samt titelrollen i Figaros bröllop. Han har även sjungit Papageno på operan i Björneborg, Rambaldo i La Rondine på Finlands Nationalopera, titelrollen i Figaros bröllop i Jyväskylä, Narbanor i Zoroastre på Drottningholms Slottsteater och samma roll i Amsterdam vid Holland Festival. Sommaren 2007 sjöng han Figaro med Classical Opera Company i Ascoli Picena i Italien, på Marlowe Theater i Canterbury, Sadler’s Wells Theater i London och Buxton Festival. Sommaren 2009 gjorde han Mustafà i Italienskan i Alger på Läckö Slottsopera och 2010 gästade han Folkoperan i Stockholm som Mefistofeles i Faust. Säsongen 2015/2016 gästade han Kungliga Operan i rollen som Masetto i Don Giovanni.

Markus Schwartz har också sjungit med orkestrar som Kungliga Filharmoniska Orkestern, Göteborgs Symfoniker och Malmös Symfoniker och givit konserter i Sverige, Finland och Frankrike.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen