Om oss

Martin Vanberg

Martin Vanberg är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Operaakademiet i Köpenhamn där han utexamierades 2010.

Han har bl a medverkat i Barockshop (2005) och I natt, i natt (2006) på Vadstena-Akademien och sjungit Jonathan i Händels Saul. 2008 gjorde han rollerna L’humana fragilità och Pisandro i Monteverdis Odysseus återkomst på Drottningholms Slottsteater och inhopp som Emilio i Händels Partenope på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

Under 2009 medverkade han som den manlige berättaren i Brittens The Rape of Lucretia på Det Kongelige och sjöng David och Elis i uruppförandet av Nikolo Kotzevs opera Joel vid invigningen av Kulturcentret Alandica i Mariehamn på Åland. Därefter följde bl a rollen som Le Chevalier i Poulence Les Dialogues des Carmélites på Det Kongelige samt Peter Quint i Brittens The Turn of the Screw.

Martin Vanberg är också efterfrågad inom den sakrala musiken och har sjungit Händels Messias samt Evangelist och tenorarior i Bachs Matteuspassion i Kansas, USA, med bl a Håkan Hagegård.

På hans repertoar finns även mässor, kantater och oratorier av Mozart, Haydn, Händel och en rad sångcykler. Han har gjort konserter med Rebaroque, Vokalharmonin och Göteborg Baroque.

Oronte är Martin Vanbergs debut på GöteborgsOperan.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen