Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Mathias Venge

Mathias är gitarrist, låtskrivare och producent från Uppsala och är bland annat utbildad på Musicians Institute i Los Angeles. Han har spelat med artister som Joey Tempest, E-Type, Patrik Isaksson och Anders Glenmark samt skrivit låtar till bland andra Peter Jöback och Amy Diamond. Mathias Venge har även spelat i Jonas Gardells shower Queen of f*cking everything, Mitt enda liv och musikaler som Livet är en schlager på Cirkus och Lola Blau på Stockholms Stadsteater.

På GöteborgsOperan har Mathias Venge medverkat i Rocky Horror Show samt skrivit musik till musikalerna Carmencita Rockefeller - Prinsessa av Japan och GRYMT!, där han även medverkade som musiker. I musikalen Hair stod han och Martin Östergren för de musikaliska arrangemangen och medverkade som instrumentalist på scen.

Tillsammans med Martin Östergren har han även komponerat och producerat musiken till Shakespeare in love och Ronja Rövardotter på Stockholms Stadsteater samt Bröderna Lejonhjärta på Uppsala Stadsteater.

Mathias Venge har också producerat all musik och varit musikaliskt ansvarig för Pernilla Wahlgrens show Kort glad och tacksam.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen