Om oss

Matilda Paulsson

Matilda Paulsson, mezzosopran, är utbildad på Royal Academy of Music, London och Operahögskolan i Stockholm.

På GöteborgsOperan har Matilda tidigare framträtt som Kompositören och Dryaden i Ariadne på Naxos, Hans i Hans och Greta, Tredje tjänarinnan i Elektra och Tredje damen i Trollflöjten. Bland hennes många övriga roller kan nämnas Octavian i Rosenkavaljeren, som hon sjungit såväl på Kungliga Operan i Stockholm som på operahusen i Hannover och Kiel, och hon har gjort titelrollen i Carmen på Finlands nationalopera, Kungliga Operan och på Opera på Skäret. På Kungliga Operan har Matilda även sjungit Cherubin i Figaros bröllop och Arsamene i Xerxes. Matilda har gästat Det Kongelige Opera i Köpenhamn där hon framträtt som Fenena i Nabucco och Kompositören i Ariadne på Naxos. På Drottningholms Slottsteater har hon kunnat ses i roller som Ottavia i Poppeas kröning, Arsamene i Xerxes, samt som Librettisten i jubileumsproduktionen Rokokomaskineriet.

Matilda Paulsson har framträtt såväl i Sverige som i övriga Europa, USA och i Japan. Hon har arbetat med dirigenter som Sir Charles Mackerras, Gustavo Dudamel, Daniel Harding, Arnold Östman och Alan Buribayev.

Under hösten 2009 utkom Matilda Paulssons första solo-CD, Junge liebe (Caprice), med ett urval romanser ackompanjerade av Bengt-Åke Lundin, som följts upp av Der Ton (Sterling) med romanser av Joseph Marx.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen