Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Mats Almgren

Mats Almgren, bas, är anställd solist på GöteborgsOperan. Här har han gjort roller som Fafner i Rhenguldet, Pimen i Boris Godunov, Simone i Gianni Schicchi, Kung Marke i Tristan och Isolde, Claggart i Billy Budd, Gurnemanz i Parsifal, Boris Ismajlov i Lady Macbeth från Mzensk, Storinvistorn i Don Carlos, Bartolo i Figaros bröllop, Timur i Turandot, Javert i Les misérable, Djurtämjaren/Atleten i Alban Bergs Lulu, Hunding i Valkyrian, Don Basilio i Barberaren i Sevilla, Arkel i Pelléas och Mélisande och Padre Guardiano i Ödets makt.

Han har även gjort Sparafucile i Rigoletto vid Den Norske Opera samt Sarastro i Trollflöjten på Drottningholmsteatern, roller har han även gjort på GöteborgsOperan.

Mats har också sjungit Bartolo i Figaros bröllop på Det Kongelige Teater samt sjungit roller som Hagen i Götterdämmerung vid Scottish Opera med gästspel på Edinburghfestivalen, Teatro Massimo Palermo, Opera North och vid Canadian Opera Company i Toronto, där han också gjort Rocco i Fidelio och Daland i Den flygande holländaren. På Opera North har Mats Almgren även sjungit Fafner i Rhenguldet och Siegfried och Daland i Den flygande holländaren. Vidare har han sjungit rollen som Biskop Don Toribio i uruppförandet av Peter Eötvös opera Love and Other Demons på Glyndebourne, där han även sjungit En nattvakt i Mästersångarna i Nürnberg.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen