Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Mats Almgren

Mats Almgren, bas, är anställd solist på GöteborgsOperan. Här har han gjort roller som Fafner i Rhenguldet, Pimen i Boris Godunov, Simone i Gianni Schicchi, Kung Marke i Tristan och Isolde, Claggart i Billy Budd, Gurnemanz i Parsifal, Boris Ismajlov i Lady Macbeth från Mzensk, Storinvistorn i Don Carlos, Bartolo i Figaros bröllop, Timur i Turandot, Javert i Les misérable, Djurtämjaren/Atleten i Alban Bergs Lulu, Hunding i Valkyrian, Don Basilio i Barberaren i Sevilla, Arkel i Pelléas och Mélisande och Padre Guardiano i Ödets makt.

Han har även gjort Sparafucile i Rigoletto vid Den Norske Opera samt Sarastro i Trollflöjten på Drottningholmsteatern, roller har han även gjort på GöteborgsOperan.

Mats har också sjungit Bartolo i Figaros bröllop på Det Kongelige Teater samt sjungit roller som Hagen i Götterdämmerung vid Scottish Opera med gästspel på Edinburghfestivalen, Teatro Massimo Palermo, Opera North och vid Canadian Opera Company i Toronto, där han också gjort Rocco i Fidelio och Daland i Den flygande holländaren. På Opera North har Mats Almgren även sjungit Fafner i Rhenguldet och Siegfried och Daland i Den flygande holländaren. Vidare har han sjungit rollen som Biskop Don Toribio i uruppförandet av Peter Eötvös opera Love and Other Demons på Glyndebourne, där han även sjungit En nattvakt i Mästersångarna i Nürnberg.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen