Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 28 februari 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Mats Persson

Mats Persson, baryton, tillhör GöteborgsOperans solistensemble och har här sjungit en rad stora roller inom både klassisk/romantisk och nutida musikdramatik, bl.a. titelrollerna i i Macbeth och Rigoletto, Donner i Rhenguldet, Tonio i Pagliacci, Ruggiero i Judinnan, Orestes i Elektra, Escamillo i Carmen, Sharpless i Madame Butterfly, Fritz Kothner i Mästersångarna i Nürnberg, Enrico i Lucia di Lammermoor, Mr Redburn i Billy Budd, Don Alfonso i Lucrezia Borgia, Joachannan i Salome, Lorentzo i I Capuleti e i Montecchi, Paolo i Simon Boccanegra, Truelove i Rucklarens väg, Doktor Anderson i Notorius, talaren i Trollflöjten, Tjelakov i Boris Godunov, Uberto i Kärlek på lur, Pastorn i Kronbruden, Musikläraren i Ariadne på Naxos, Gunnar i Sömnkliniken, Godoy i Goya samt Björn i Vikingarna och Sir Archie i Herr Arnes penningar.

Mats Persson har också sjungit titelrollen i Tokfursten på Vadstena-Akademien, för vilken han tilldelades Broocmanpriset 1996.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen