Om oss

Mattias Ermedahl

Mattias Ermedahl, baryton, är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Han är engagerad som solist och regissör vid GöteborgsOperan där han, som tenor, gjort en mängd roller i bl.a. Läderlappen, Barberaren i Sevilla och Enleveringen ur seraljen samt i Aniara, Den flygande holländaren, Così fan tutte, Resan till Reims, Trollflöjten, Karmelitsystrarna, Sköna Helena, Pelléas och Mélisande och Don Giovanni.

År 2014 sadlade Mattias om till baryton och har efter det bl.a. framträtt som Ben i Telefonen, Eric Mathis/Agent 2 i Notorious samt Prins Yamadori i Madame Butterfly.

Mattias Ermedahl har också medverkat i Horoskopet och i Äkta kärlek sökes på Läckö Slottsopera, samt i Eugen Onegin, Pariserliv och Carmencita Rockefeller - prinsessa av Japan på Malmö Opera, i Csardasfurstinnan på Nöjesteatern i Malmö samt i roller på Folkoperan i Stockholm, NorrlandsOperan och Wermland Opera.

Mattias Ermedahl har regisserat Death Knocks av Woody Allen och Christian Joost på Kronhuset i Göteborg, Romeo och Julia i föreställningen Starcross’d Lovers i Vadstena, Fridas Visor, La serva padrona samt nypremiären av Askungen och Jul-trad-i-trion 2014–2016 på GöteborgsOperan.

Under säsongen 2017-2018 regisserar Mattias Ermedahl Sverigepremiären av Jonathan Doves Monstret i labyrinten på GöteborgsOperan.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen