Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 28 februari 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Max Renne

Den tyske dirigenten Max Renne (1974) påbörjade sina studier I Berlin. Samtidigt som han senare studerade dirigering i Wien började han arbeta som repetitör på operan i Linz. Snart fick han där tjänsten som kapellmästare, och har sedan dess en bred operarepertoar. Renne var även musikalisk ledare för teaterproduktioner, och skrev egna arrangemang. Sedan 2004 arbetar Max Renne som frilansande dirigent inom en mycket bred repertoar. Han har bland annat samarbetat med koreografen Constanza Macras i hennes uppsättning av operan Oedipus Rex i Dresden. Uppsättningen visades även på HAU i Berlin och på dansfestivalen i Liège. Sedan 2007 har han också haft ett tätt och återkommande samarbete med regissör Sebastian Baumgarten.

Bland Max Rennes senaste uppdrag finns Goldmanns R.Hot bzw. Die Hitze och Der Jasager/ Der Neinsager av Weill och Bredemeyer samt Lezioni di tenebra av Ronchetti på Staatsoper i Berlin, produktioner med konstnärskollektivet Bauhouse och den audiovisuella, gränsöverskridande konserten Sinfonie. Han har även dirigerat Weills Tolvskillingsoperan på Staatstheater i Stuttgart. På GöteborgsOperan har Renne tidigare dirigerat orkestern i Hiroaki Umedas dansverk Interfacial Scale, med musik av Yoshihiro Hanno (2013).

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen