Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Mia Karlsson

Mia Karlsson, sopran, är fr.o.m. augusti 2017 engagerad på GöteborgsOperan under en treårsperiod. Hon är utbildad vid Ingesunds Musikhögskola, Operastudio 67 och Operahögskolan i Stockholm där hon utexaminerades 2005.

Debuten ägde rum 2004 i rollen som Koloratura i Vadstena-Akademiens uppsättning av Lundén-Weldens nyskrivna Opus Opera följt av Första damen i en kortversion av Trollflöjten vid Nobelfesten 2004.

Mia Karlsson har också sjungit Gilda i Rigoletto och Lauretta i Gianni Schicchi på Folkoperan i Stockholm och Olympia i Hoffmanns äventyr på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

På GöteborgsOperan har Mia Karlsson sjungit Väktarinnan i Die Frau ohne Schatten, Förste väpnare och Första blomsterflicka i Parsifal, Första damen i Trollflöjten, Elvira i den konsertanta versionen av Italienskan i Alger, Tebaldo/Röst från himlen i Don Carlos, Första vattennymfen i Rusalka, Amor i Orfeus och Eurydike, John Blund/Daggtomten i Hans och Greta, Clorinda i Askungen, Frasquita i Carmen samt Femte tjänarinnan i Elektra samt Carlotta i The Phantom of the Opera och Najaden i Ariadne på Naxos.

Hon har mottagit en rad stipendier, bl. a. Jenny Lind-stipendiet 2005, stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien samt Joel Berglund Stipendiet.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen