Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Michael Schmidberger

Michael Schmidberger, bas var efter studier på Operahögskolan i Göteborg anställd vid Operan i Dortmund 1998–2000. Därefter har han framträtt på bl a Kungliga Operan, GöteborgsOperan, Folkoperan, Värmlandsoperan, Vadstena Akademien och Opera på Skäret.

Bland roller han gestaltat är bl a Ramfis och Kungen i Aida, Sparafucile i Rigoletto, Zaccaria i Nabucco, Oroveso i Norma, Padre Guardiano i Ödets makt, Alvise Badoero i La Gioconda och Stromminger/Pedone i La Wally. Sommaren 2009 sjöng han både Sarastro och Talaren i Dalhallas produktion av Trollflöjten.

Roller han sjungit på Kungliga Operan inkluderar Narumov i Spader dam, Sergeanten i Manon Lescaut, Dr Grenvil i La Traviata, Un viellard Hébreu i Samson et Dalila, Sciarrone i Tosca, Poliskommissarien i Rosenkavaljeren och Jorg i Stiffelio.

Han har även varit konsertsolist hos Finska Radiokammarkören och vid Nobelprisutdelningen på Stockholms Konserthus 2008 och 2009.

På GöteborgsOperan har Michael Schmidberger sjungit Kungen i Aida, Alidoro i Askungen, Palémon i Thais och Hans Schwarz i Mästersångarna i Nürnberg.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen