Välkommen till ett tryggt besök.

Om oss

Michael Weinius

Hovsångaren Michael Weinius, förstepristagare vid 2008 års internationella Wagner-tävling i Seattle, är en av Europas mest eftertraktade tenorer. 2004 bytte Michael Weinius röstfack till tenor och debuterade på Norrlandsoperan som Laca i Jenufa, och har sedan dess gjort ett stort antal roller i det dramatiska tenorfacket såsom Otello, Peter Grimes, Siegmund, Lohengrin, Parsifal och Tristan. Han har sjungit på en rad olika internationella scener, bland andra Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf, Bayerische Staatsoper i München, Deutsche Oper Berlin, Nationaloperan i Helsingfors, Den Norske Opera och Opera Bastille i Paris.

Michael Weinius är även flitigt engagerad som konsertsångare och har samarbetat med dirigenter som Kent Nagano, Gustavo Dudamel, Christian Thielemann, Christoph Eschenbach, Donald Runnicles och Jukka Pekka Saraste.

Michael Weinius har tilldelats åtskilliga priser, stipendier och utmärkelser såsom Svenska Dagbladets Operapris och Tidskriften Operas pris. Han har fått flera roller speciellt skrivna för sig i operor som Batsheba av Sven David Sandström, Goya av Daniel Börtz och Notorious av Hans Gefors. Bland framtida operaengagemang märks, förutom framträdanden som Siegmund, Lohengrin, Herodes, Parsifal och Tristan, även debut som Siegfried i Niebelungens ring 2018 på Deutsche Opera am Rhein. Han utnämndes till hovsångare 2013.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen