Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Mikael Samuelson

Mikael Samuelson är en artist, musiker, sångare, kompositör och skådespelare, med en omfattande och varierad meritlista. Från operaroller på NorrlandsOperan och Kungliga Operan och Drottningholmsteatern med bl a Trollflöjten och Barberaren i Sevilla, till de många rollerna på olika musikalscener, bland andra West Side Story, Spelman på taket, Cabaret, Cyrano, Jekyll & Hyde och Zorba. Och, kanske den mest kända, titelrollen i Andrew Lloyd Webbers musikal Fantomen på Operan på Oscarsteatern i Stockholm, med den rekordlånga spelperioden 1989-95 då han gjorde över 1 000 föreställningar!

Mikael Samuelson är också en uppskattad romans- och vissångare som djupdykt i sångskatterna och gjort hyllade tolkningar av Birger Sjöberg, Evert Taube, Carl Michael Bellman och Allan Pettersson. Han har inte velat binda sig vid någon musikstil utan rör sig över århundraden av musikstilar. Renässans och Tom Waits, folkmusik och modern konstmusik. Han är också verksam som kompositör och har bl a tonsatt dikter av den bohuslänske diktaren Svante Söder och skrivit verk för stråkkvartett till texter av walesiska poeter som ska framföras på Stockholms Konserthus under hösten 2013.

Som skådespelare har han medverkat i film och på tv samt turnerat med Riksteatern. För sina prestationer har han fått ta emot många fina priser som Guldmasken, Svenska Dagbladets operapris, Årets Birgit, Stockholms stads Bellmanpris, Birger Sjöberg-priset, Evert Taube-stipendiet, för att nämna några.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen