Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Monika Milocco

Monika Milocco var dansare på GöteborgsOperan i över 20 år och var 2012-2016 ansvarig för GöteborgsOperan Skapa/Dans. Fr o m 1 januari 2017 är hon konstnärlig ledare på Regionteater Väst Dans.

Under sina år som dansare arbetade hon med många framstående koreografer och gjorde flera soloroller, bland annat titelrollen i Mats Eks Giselle, Lotta i Nötknäpparen, Hustrun i Anima, Artifact II av William Forsythe, Fröken Lola i Lola Blau, Dans för två av Birgitta Egerblahd och Petit mort av Jíri Kylián.

Hon har även själv koreograferat, bland annat Marilyn Monroe, och stod för idé och manus till 3D 2011.

Monika Milocco har även frilansat som både dansare och koreograf på bl a Malmö Opera och undervisat på yrkesutbildningar, för dansensembler med mera. Sedan 2013 har hon en adjunktstjänst på Högskolan för scen och musik.

Utbildningen till dansare fick hon på Stora teaterns Balettskola och Svenska Balettskolan i Stockholm, sin pedagogutbildning på Danshögskolan och hon har även studerat Coaching och ledarskap på Idrottshögskolan i Umeå.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen