Om oss

Nikolai Schukoff

tenor, är född i Österrike och en av de lovande unga rösterna på den internationella opera- och konsertscenen. Efter studier på Mozarteum i Salzburg debuterade han 1996 som Alfredo i La Traviata i tyska Gelsenkirchen. Han arbetade tidigt i flera tyska operaensembler och gästade som lyrisk tenor internationella scener som Salzburg, Opéra de Lyon, Théâtre du Châtelet, Opera Comique, Scottish Opera och Sydney Opera.
Det internationella genombrottet kom med mer dramatiska roller; bland dem Siegmund i en konsertant version av Valkyrian i Berlin 2006 och Parsifal på Staatsoper München 2007. Sedan följde Sergej i Lady Macbeth från Mzensk, Max i Friskytten i Genève, Don José i Carmen och Pollione i Norma på Théâtre du Châtelet, Parsifal, Dionysos i Die Bassariden och Erik i Den flygande holländaren på Staatsoper München, Don José i Carmen på Deutsche Oper i Berlin, på Festspelen i Baden-Baden, på Staatsoper Hamburg och på Zürichoperan, Parsifal i Dresden, Santiago de Compostela, Paris, Budapest och Lyon, Jim Mahoney i Mahagonny i Toulouse, Loge i Rhenguldet i Montreal, Quint/Prolog i En sällsam historia i Wien, Bacchus i Ariadne på Naxos i Valencia och Florestan i Fidelio på Vårfestivalen i Prag.
På GöteborgsOperan sjunger han säsongen 2012/2013 Prinsen i Rusalka. Kommande roller är Don José i Carmen på Bastilleoperan i Paris (december 2012) och på Metropolitan i New York (februari 2013).

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen