Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Nina Stemme

Nina Stemme är en av världens mest efterfrågade sopraner. De senaste åren har hon sjungit Elektra på Metropolitan Opera och Wiener Staatsoper, och Turandot i San Fransisco och på Kungliga Operan. På La Scala, Opera Bastille, Royal Opera House och operahusen i Paris, Stockholm, Zürich, München, Barcelona, Houston, Berlin har hon haft roller som Isolde i Tristan och Isolde, Brünnhilde i Nibelungens ring, Elisabeth i Tannhäuser, Minnie i Flickan från Västern, Tosca, Ariadne, Salome och Leonore i Fidelio.

På GöteborgsOperan har hon sjungit Alicia i urpremiären av Notorious, Cio-Cio-San i Madame Butterfly, Marskalkinnan i Rosenkavaljeren och titelrollen Arabella.

2013 mottog hon Opera Awards utmärkelse för Världens bästa operasångerska. Stemme utsågs till hovsångerska 2006, österrikisk Kammersängerin 2012 och har flera gånger utsetts till ”Singer of the Year” av tidskriften Opernwelt. För sin Isolde i Christoph Loys uppsättning av Tristan och Isolde på the Royal Opera House fick hon 2010 års Laurence Olivier Award för Bästa rollprestation. Stemme har även blivit tilldelad medaljen “Litteris et Artibus” av Kung Carl XVI Gustaf och utmärkelsen Premio Abbiati i Italien samt varit Birgit Nilsson-stipendiat.

Sedan debuten som Cherubin i Figaros bröllop i Cortona har Stemmes rolltolkningar också inkluderat Rosalinde i Läderlappen, Mimì i La Bohème, Manon Lescaut, Tatjana i Eugen Onegin, Katerina i Greek Passion, Syster Angelica, Eurydike i Orfeus och Eurydike, Katerina i Lady Macbeth från Mzensk, Grevinnan i Figaros bröllop, Marguerite i Faust, Agathe i Friskytten, Marie i Wozzeck, Nyssia i König Kandaules, Jenufa, Eva i Mästersångarna i Nürnberg, Elsa i Lohengrin, Senta i Den flygande holländaren, Sieglinde i Valkyrian, Amelia i Maskeradbalen, Leonora i Ödets makt och Aida.

Kommande ny roll är Färgarfrun i Die Frau ohne Schatten på Wiener Staatsoper.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen