Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Noé Colin

Noé Colin är född i Mexico, där han påbörjade sina musikstudier vid Mexicos Nationaluniversitet för Gonzalo Gonzales och Enrique Jaso Menodza.
Efter sin diplomexamen blev han medlem vid den internationella operastudion på Zürichoperan. Därefter följde en lång rad roller vid Wiener Volksoper och 2005 vann han den internationella sångtävlingen "Giovanni Pacini" i Pescia, Italien.
Han är lika hemmastadd i det tragiska som komiska facket, och bland de förstnämnda rollerna kan nämnas Raimondo i Lucia di Lammermoor, Timùr i Turandot och Sarastro i Trollflöjten. Bland de komiska finns titelrollen i Don Pasquale, Dulcamara i Kärleksdrycken och Bartolo i Barberaren i Sevilla. Samt just Don Magnifico i Askungen, som han bland annat har sjungit på Wiener Volksoper, i Mexico City och på Finska nationaloperan i Helsingfors.
Noé Colin har även framträtt i München, Prag, Bogota, Innspruck och Amsterdam och sjungit under så framstående dirigenter som Marcelo Viotti, Riccardo Chailly och Christoph Eschenbach. Bland hans motspelare finns namn som Anna Netrobko, Plácido Domingo och Neil Shicoff. På CD återfinns han på den kompletta inspelningen av Rossinis Matilde di Shabran under ledning av Francesco Corti på märket Bongiovanni. I sommar sjunger han Leporello i Don Giovanni på festivalen i Taromina, Italien.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen