Om oss

Olafur Sigurdarson

Olafur Sigurdarson är en isländsk baryton som gästar operahus i såväl Europa som USA.

Vid operahus som Finlands nationalopera, Saarländisches Staatstheater, Staatstheater Darmstad, Volksoper Vienna, Opera Grange Park, Opera North, Opera Omaha, Opera Colorado och Staatsoper Hannover har han bl.a. sjungit titelrollerna i Den flygande holländaren, Rigoletto, Falstaff, Macbeth, Figaros bröllop och Simon Boccanegra samt Kaptain Balstrode i Peter Grimes och Scarpia i Tosca. Vidare har Sigurdarson sjungit Alberich i Rhenguldet, Siegfried och Ragnarök på Staatstheater Darmstad, Telramund Lohengrin i Wiesbaden, Basel och Regensburg, samt Telramund i Lohengrin vid Prags nationalteater och Klingsor i Parsifal, Pizarro i Fidelio och Barak i Die Frau ohne Schatten. Vidare har han sjungit Scarpia i Tosca på Islands opera och på Staatstheater Braunschweig. Ytterligare roller inkluderar Michele i Il Tabarro, Méphistophélès i La Damnation de Faust, Tonio i Pajazzo, Jack Rance i Flickan från vilda västern, Gerard i Andrea Chenier och Barnaba i La Gioconda.

På Den Jyske Opera gjorde han rollen som Obersten i världspremiären av Brothers. Han har också arbetat tillsammans med orkestrar som Wuppertal Sinfonieorchester, Orchestra della Svizzera Italiana, Yomiuri Nippon Symphony Orchestra, Stuttgarter Liederhalle och Stuttgart Philharmonic Orchestra.

Olafur Sigurdarson har vunnit flera priser, bl.a. det isländska musikpriset för Årets sångare 2010 samt publikens pris vid Opera Holland Park för sina rolltolkningar av Rigoletto och Falstaff. För sin rolltolkning av Holländaren i Den flygande holländaren mottog han det sällan utdelade hedersmedlemskapet i Richard Wagnerföreningen i Saarland (RWV).

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen