Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Olafur Sigurdarson

Olafur Sigurdarson, baryton, från Island gästar operahus i såväl Europa som Australien, Japan och Mexiko i titelroller som Rigoletto, Falstaff, Simon Boccanegra, Holländaren samt Scarpia i Tosca, Jago i Otello, Telramund i Lohengrin och Alberich i Rhenguldet, Siegfried och Ragnarök, för att nämna några.

Senare engagemang har varit Macbeth på Nationaloperan i Prag, Telramund i Katharina Wagners nya Lohengrin vid Liceu i Barcelona, ​​Miller på English National Opera i London och titelrollen i Wozzeck på Finlands nationalopera.

Hans USA-debut var titelrollen i Falstaff på Opera Omaha följt av Rigoletto på Minnesota Opera och sedan ytterligare föreställningar som Falstaff på Opera Colorado.

För sin debut som Den flygande holländaren 2014 fick Olafur lysande recensioner, samt det sällan utdelade hedersmedlemskapet i Richard Wagnersällskapet i Saarland (RWV).

Han har också tilldelats Icelandic Music Awards och Icelandic Theatre Awards för tolkningarna av Rigoletto och Scarpia.

Alberich är även fortsättningsvis en stor del av Olafurs huvudrepertoar med planerade framträdanden i den nya Ringcykeln på Bayreuth Festival och på National Centre for the Performing Arts i Peking.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen