Om oss

Pär Lindskog

Pär Lindskog, tenor är född i Kungälv och har efter studier på Operahögskolan i Göteborg och i Berlin gjort internationell karriär. Han gästar nu GöteborgsOperan för första gången.

Efter utbildningen engagerades han vid Staatsoper Unter den Linden i Berlin där han bl a sjöng Max i Friskytten, Steva i Jenufa, Narraboth i Salome och Walter i Tannhäuser. Han sjöng sin första Siegfried i Kungliga Operans Ringcykel, först i Siegfried 2006/2007 och sedan i Ragnarök säsongen därpå.

Bland hans andra roller kan nämnas Boris i Katja Kabanova och Albert Gregor i Fallet Makropoulos på Teatro Real i Madrid (den senare även på Staatsoper Hamburg och Deutsche Oper Berlin), titelrollen i Siegfried på Washington National Opera, Max i Friskytten och Hans Schwalb i Hindemiths Mathis der Maler på Staatsoper Hamburg, Khovansky i Khovanschina och Guido i Eine Florentinische Tragoedie på La Monnaie i Bryssel, Alwa i Lulu på Opera Australia, Steva i Jenufa på Deutsche Oper Berlin, Hoffegut i Braunfels Die Vögel på Grand Theatre de Genève samt Grigorij i Boris Godunov och Armand des Grieux i Henzes Boulevard Solitude på Gran Teatre del Liceu i Barcelona. Han har också sjungit titelrollen i Parsifal, Erik i Den flygande holländaren och Florestan i Fidelio på Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf, Florestan i Leonore på Welsh National Opera och på Royal Opera House Covent Garden Armand des Grieux i Boulevard Solitude. Han medverkade även på Glyndebourne-festivalen i Niklaus Lehnhoffs Janácek-cykel då han sjöng Albert Gregor, Boris i Katja Kabanova och Steva i Jenufa. Det var också som Albert Gregor i Glyndbourne-versionen av Fallet Makropoulos som han debuterade i New York.

Våren 2011 sjöng Pär Lindskog Siegfried i Nibelungens ring på Wermland Opera.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen