Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Paul Whelan

Paul Whelan är född i Nya Zeeland, men har sin bas i New York. Han har en bred repertoar och sjunger både traditionell opera och moderna verk. Den här säsongen har han sjungit rollen som Sarastro i Trollflöjten på Hawaii Opera Theatre och Quince i En midsommarnattsdröm på Grand Théâtre de Genève. Dessförinnan sjöng han Daland i Den flygande holländaren och Nick Shadow i Rucklarens väg på New Zealand Opera, Giorgio i Puritanerna på Boston Lyric Opera, och i Storbritannien Banco i Macbeth på Opera North och Titurel i Parsifal med City of Birmingham Symphony Orchestra under ledning av Andris Nelsons.

Andra roller har varit Ramfis i Aida på Opera Australia, Seneca i Poppeas kröning i både Lille och Dijon, Theseus i En midsommarnattsdröm på English National Opera och Collatinus i The Rape of Lucretia på Den Norske Opera. Därutöver har han på Glyndebourne-festivalen gjort Claggart i en nyproduktion av Billy Budd samt Alidoro i La Cenerentola. Nyligen hyllades han för sin debut som Wotan i Rhenguldet med Auckland Philharmonic. I andra konsertsammanhang har han också sjungit bl a Beethovens mässa i C-dur på Grant Park Music Festival i Chicago, rollen som Jesus i ett iscensatt framförande av Matteuspassionen i Brisbane, och återigen Bachs Matteuspassion, för Leeds International Concert Season.

Foto Daniel R Welch

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen