Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Peter Lundquist

PETER LUNDQUIST, scenografi (1955-2012) var verksam inom flera genrer, med ett 80-tal produktioner inom teater, opera, dans, nycirkus och musikaler. Bland scener han arbetade vid kan nämnas Stockholms Stadsteater, Dramaten, Folkoperan, Tyrol, Teater Galeasen, Cirkus Cirkör, Stadsteatern i Göteborg, Uppsala och Helsingborg samt Värmlandsoperan, Riksteatern, Östgötateatern och Hipp i Malmö.

Han började som dekormålare på Dramaten där han också debuterade som scenograf 1990. Från 1995 arbetade han som frilansande scenograf.

Bland Peter Lundquists många uppdrag kan nämnas Befriad av Sarah Kane i regi av Oskaras Korsunovas på Elverket, Dramaten, Princessdramer av Elfriede Jelinek i regi av Rickard Gunther på Galeasen, Hemkomsten av Harold Pinter i regi av Thommy Berggren på Stockholms Stadsteater, Mitt hjärta brister av Birgitta Egerbladh på Folkoperan, Night Rider i regi av Björn Runge på Göteborgs Stadsteater och Desse Auga av Jon Fosse i regi av Oskaras Korsunovas på Rogaland Teater i Norge.

Vidare kan nämnas Birgitta Egerbladhs Kom ta min hand på Folkteatern i Gävle, Silversjön i regi av Oskaras Korsunovas på Folkoperan, Fåglarna i regi av Björn Runge på Göteborgs Stadsteater och Niebelungens ring på Värmlandsoperan i regi av Wilhelm Carlsson.

På GöteborgsOperan gjorde Peter Lundquist 2008 scenografin till musikalen Mary Poppins.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen