Om oss

Pia Svorono

Pia Svorono är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm samt i Sienna och Mantova i Italien. Hon har varit engagerad vid bl a Kungliga Operan, Drottningholms Slottsteater, NorrlandsOperan och Värmlandsoperan. 1990 engagerades hon vid Stora Teatern, numera GöteborgsOperan, där hon framträtt i en rad uppsättningar.

Hennes senaste roll var som solist i Mozarts Requiem. Andra roller är Meg Page i Falstaff, Siegrune i Valkyrian, Berta i Barberaren i Sevilla, Blomsterflicka i Parsifal, Suzuki i Madama Butterfly, titelrollen i Brittens Phaedra, Felice i K. Beskrivning av en kamp, Cherubin i Figaros bröllop, Dorabella i Così fan tutte, Påkläderska/Gymnasist/Betjänt i Lulu, Prins Orlofsky i Läderlappen, Andra Damen i Trollflöjten, Mercedes i Carmen, Pagen i Salome, Modern i Hoffmanns äventyr, Häxa i Macbeth², Guvernanten i Spader dam m fl.

Pia Svorono är även en flitigt anlitad konsert- och romanssångerska och har årligen framträtt vid GO:s konserter på Skövdescenen och i Foajén. 2006 tilldelades hon Mary von Sydow-stipendiet.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen