Alla föreställningar i augusti är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet under augusti.

Läs mer

Om oss

Pierre Vallet

Pierre Vallet, dirigent senaste engagemang inkluderar verk så som Madama Butterfly och Faust på Metropolitan Opera, New York, den senare gjorde han även på Gran Teatro del Liceu Barcelona, Bartok’s Bluebeard’s Castle med Matthias Goerne och Saito Kinens Festival Orchestra och Madama Butterfly på Tokyo Bunka Kaikan. Bland hans många andra verk kan nämnas Tannhäuser på L’Opéra National de Paris, Otello, Eugene Onegin och Tannhäuser på Tokyo Opera Nomori och Massenet’s Manon på Bolshoiteatern i Moskva samt Hans & Greta på Saito Kinen Festival Matsumoto 2014.

Pierre Vallet har länge varit Seiji Ozawa’s musikaliska assistent, tillsammans har de samarbetat på ett furtiotal operaproduktioner och konserter i Japan, USA och Europa samt bl a gästdirigerat på Saito Kinen Festival i Japan med Barberaren i Sevilla.

Pierre Vallet har även samarbetat med Greenwich Village Orkester i New York och uppträtt ett flertal gånger på Spoleto Festiva USA. Han har även under lång tid varit engagerad på Metropolitan Opera, först som pianist, coach och till sist som husdirigent. Som pianist har han samarbetat med några av världens mest kända sångare, bl a senast med Roberto Alagna i Wien.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen