Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Rickard Åström

Rikard är utbildad på Musikhögskolan i Göteborg och verksam som professionell musiker och kompositör sedan tjugofem år. Han är tvåfaldig Grammisvinnare och har turnerat internationellt med Groupa. På GöteborgsOperan har han varit verksam som kapellmästare/ dirigent/arrangör/kompositör/pianist i flera uppsättningar: Stoppa världen!, Fame, Erik och Eva, Skönheten och odjuret, I nöd och lust, Grymt, Rocky Horror Show och Carmencita Rockefeller - Prinsessa av Japan.

Rickard har ackompanjerat artister som Peter Jöback, Lill-Babs, Sofia Karlsson och Lagaylia Frazier. I samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset driver Rickard ett forskningsprojekt om hälsa och musik som har publicerat en internationellt uppmärksammad rapport om hur hjärtfrekvensen synkroniseras vid körsång. Han har också utvecklat en app med musik för stresshantering som mäter hur hjärtat påverkas av musik.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen