Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Rikard Bergqvist

Rikard Bergqvist är dramatiker, regissör och skådespelare, utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Han har bl a arbetat på Malmö Stadsteater, Skånska Teatern, Riksteatern, Stockholms Stadsteater, Pistolteatern, Dramaten och Wasa Teater i Finland.

För GöteborgsOperan har Rikard Bergqvist regisserat Trollflöjten och Rigoletto, skrivit och regisserat musikteaterpjäserna Zvea, Kråksång och Grymt! samt svarat för bearbetning, översättning och regi av musikalerna Stoppa världen! - Jag vill kliva av, The rocky horror show, My fair lady, The last five years, Carmencita Rockefeller - prinsessa av Japan och Hair.

Till Elvis, Cash and the killer på Göta lejon i Stockholm 2017, och Kort, glad och tacksam på Rival i Stockholm 2018 arbetade han manus och regi. För Lola Blau på Stockholms Stadsteater 2015 och Broarna i Madison County på Maximteatern hösten 2018 ansvarade han för översättning och regi.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen