Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Roine Söderlundh

Roine Söderlundh (medregissör/koreografi) är en av Sveriges mest etablerade koreografer inom sin genre och har arbetat med en mängd musikaler. Fyra gånger har han tilldelats Guldmasken för Bästa koreografi; för West Side Story, Showstoppers, Grease och Singin' in the rain. Vid GöteborgsOperan har Roine tidigare gjort koreografin till Kiss me Kate och Sound of Music.

Under åren har han koreograferat många mellanakter och bidrag till Melodifestivalen och Eurovision Song Contest, senast Karl för sin kostym med Danny Saucedo. Han har varit ansvarig för regi och koreografi i showproduktioner som till exempel Carola 20 år, Magnus Ugglas show Var fan är min revy?, Lill-Babs jubileumsshow på Rondo och Hamburger Börs, Lena & Orup samt Rhapsody in Rock. Andra succéer han arbetet med är De tre musketörerna, Footloose och Cabaret. Roine Söderlundh är konstnärlig ledare för Stockholm Musikalartist Utbildning vid Base23 - Stockholm Dance Academy.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen