Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Sergej Romanovskij

Sergej Romanovskij, tenor, är från Ryssland och studerade vid Tchaikovsky State Conservatory och Academy of Choral Art i Moskva.

Bland Sergey Romanovsky tidigare operaroller finns Tebaldo i I Capuleti e i Montecchi vid Moscow State Philharmonic Society, Libenskoff i Resan till Reims vid Teatro alla Scala och Vlaamse Opera, Ferrando i Così fan tutte på Opera de Dijon, Ernesto i Don Pasquale på Norske Opera Lensky i Eugene Onegin på Bolshoiteatern, Greve Almaviva i Barberaren i Sevilla och Lindoro i Italienskan i Alger på Stanislavskyteatern.

Säsongen 13/14 var Sergey Romanovsky solist på Salzburger Landestheater där han sjöng rollerna Ali i Pilgrimerna från Mecka, Lensky i Eugene Onegin och titelrollen i Titus Mildhet. Bland hans framtida engagemang finns Rigoletto på Bolshoiteatern, Ernesto i Don Pasquale på Opera de Massy, Opera de Vichy och Opera d'Avignon samt hans debut på Theatre du Capitole i Toulouse i operan Castor et Pollux.

Bland Sergey Romanovsky senaste engagemang på konsertscenen finns The Song of the Forest med Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, The Creation med Capella Cracoviensis, The Bells med Atlanta Symphony och Kungliga nationalorkestern i Skottland, Verdi’s Requiem vid Chiesa Santa Maria Maggiore i Rom, Petite Messe Solennelle med Moscow State Philharmonic Society och Stabat Mater på Teatro Verdi Firenze. Sergey Romanovsky gjorde sin debut i Sydamerika med en konsertant version av La traviata med Simón Bolívars symfoniorkester i Venezuela.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen