Om oss

Sofie Asplund

Den åländska sopranen Sofie Asplund gick ut Operahögskolan i Stockholm 2013. Året därefter gjorde hon rollen som Susanna i Figaros bröllop på GöteborgsOperan, följt av rollerna Greta i Hans och Greta och Gilda i Rigoletto samt Första tjänarinna i en konsertant version av Strauss Daphne, en roll som hon sedan gjorde på Operorna i Basel och Hamburg. På GöteborgsOperan har Asplund också sjungit Maria i West Side Story. Under säsongen 2017/2018 har vi kunnat se Sofie Asplund i rollen som Christine Daeé i The Phantom of the Opera, en roll hon också gjort på Finlands nationalopera.

Bland övriga roller kan nämnas Sophie i Rosenkavaljeren på Malmö Opera, Titania i En midsommarnattsdröm och Räven i Den listiga lilla räven på Läckö Slott, Carolina i Il matrimonio segreto på Drottningholms Slottsteater, Barbarina i Figaros bröllop på Kungliga Operan, Lydia i Stolthet och fördom och Laura i Star Cross'd lovers på Vadstena Akademien. Hon har också sjungit Eurydice i Orfeus i underjorden av Offenbach, i en scenisk konsert med Drottningholms barockensemble samt framträtt tillsammans med Loa Falkman i Loa på Drottningholm.

Sofie Asplund är även flitigt anlitad som konsertsångerska och har bland annat framträtt på Malmö Live och Stockholms konserthus.

År 2013 mottog Asplund både Anders Wall-stipendiet och Birgit Nilsson-stipendiet. Hon har också fått stipendier från bland andra Kungliga Musikaliska Akademien, Drottningholms-teaterns vänner och Gehrmans musikförlag.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen