Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Om oss

Sofie Asplund

Den åländska sopranen Sofie Asplund gick ut Operahögskolan i Stockholm 2013. På GöteborgsOperan har hon sedan debuten 2014 sjungit roller som Susanna i Figaros bröllop, Zerbinetta i Ariadne på Naxos, Greta i Hans och Greta, Gilda i Rigoletto samt Första tjänarinna i en konsertant version av Strauss Daphne, en roll hon också gjorde på Operorna i Basel och Hamburg. På GöteborgsOperan har Sofie även sjungit musikalrollerna Maria i West Side Story och Christine Daeé i The Phantom of the Opera, en roll hon också har gjort på Finlands nationalopera. 2019 var Sofie solist på Nobelprisutdelningen på Konserthuset i Stockholm.

Våren 2019 rolldebuterade hon som Anne TrueLove i Rucklarens väg med Münchner Philharmoniker tillsammans med Barbara Hannigans ’Equilibrium Young Artists’ , med föreställningar i München samt på Europaturné med Ludwig Orchestra till Amsterdam, Paris. Hamburg, Dresden och Dortmund.

Bland övriga roller kan nämnas Constance i Karmelitsystrarna, Zerlina i Don Giovanni och Oscar i Maskeradbalen på Kungliga Operan, Sophie i Rosenkavaljeren på Malmö Opera, Titania i En midsommarnattsdröm och Räven i Den listiga lilla räven på Läckö Slott, Carolina i Il matrimonio segreto på Drottningholms Slottsteater, Lydia i Stolthet och fördom på Vadstena Akademien och Blondchen i Mozarts Enleveringen av Seraljen i Opera Warbergs allra första produktion. Hon har också sjungit Eurydice i Orfeus i underjorden av Offenbach och Kunigunda i Bernsteins Candide i sceniska konserter samt framträtt med Loa Falkman i Loa på Drottningholm.

Sofie Asplund är flitigt anlitad som konsertsångerska och har bland annat framträtt på Malmö Live och Stockholms konserthus. År 2018 belönades hon med Sten A Olssons kulturstipendium och utsågs till vinnare av Hjördis Schymberg tävlingen. Hon är Anders Wall- och Birgit Nilsson-stipendiat och har mottagit stipendier från bland andra Kungliga Musikaliska Akademien, Drottningholmsteaterns vänner och Gehrmans musikförlag.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen