Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Om oss

Teppo Järvinen

Teppo Järvinen är en finsk scenograf som har utformat sjuttiotalet produktioner för Finlands största scener, samt skapat omkring hundra scenografier för tv. Han har också designat kostymer för flera scenproduktioner. Järvinen är chefsscenograf på TTT-teatern i Tammerfors.

Järvinen gör främst scenografi för nya finska dramer samt moderna utländska uppsättningar som Amadeus, Akt och Mobile men också klassiker som Hedda Gabler och Vem är rädd för Virginia Woolf?. Han har också gjort scenografin till nya uppsättningar av Frankenstein, Mörkrets hjärta och Carmen – den sistnämnda som kombinerad drama- och dansproduktion.

Järvinen står också för scenografin till en rad kända musikaler som Evita, Familjen Addams, Chicago, The Full Monty och Cabaret – i den sistnämnda skapade han också kostymerna.

Vad gäller operauppsättningar är Järvinen scenograf till Oksanens Utrensning, Den listiga räven, Vargbruden samt världspremiärer av de finska operorna Anna Liisa och Eerik XIV och nu senast världspremiären av operan Die Kalewainen i Pochjola, i Åbo 2017.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen