Alla föreställningar i augusti är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet under augusti.

Läs mer

Om oss

Tomas Lind

Tomas Lind, tenor, studerade på Operahögskolan i Stockholm och har varit engagerad vid GöteborgsOperan sedan 1989. Här har han sjungit en mängd större roller, såsom Pollione i Norma, Canio i Pagliacci (Pajazzo), Macduff i Macbeth, Albert Gregor i Fallet Makropulos, Hertigen i Rigoletto, Calaf i Turandot, Cavaradossi i Tosca, titelrollen i Don Carlos, Don Alvaro i Ödets makt, Pinkerton i Madame Butterfly, Don José i Carmen, Hoffmann i Hoffmanns äventyr och Gustav III i Maskeradbalen, med vilken han också gästade Staatstheater Darmstadt.

Tomas har också sjungit Alfredo i La traviata och Des Grieux i Manon Lescaut samt titelrollen i Don Carlos vid Kungliga Operan. På Folkoperan har han gjort Rodolfo i La bohème och Alfredo i La traviata – roller han också gjort på GöteborgsOperan. Tomas Lind har även sjungit Alfred i Läderlappen vid Seefestspiele Mörbisch och Martin i Anne Pedersdotter vid Festspelen i Bergen. Bergen.

På GöteborgsOperan har Tomas Lind också sjungit bland annat sångcykeln Das Lied von der Erde, Sjujskij i Boris Godunov, Torarin i Herr Arnes penningar och Rolf Vidfarle i Vikingarna, de två sistnämnda uppfördes konsertant.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen