Om oss

Tomas Lind

Tomas Lind, tenor, studerade på Operahögskolan i Stockholm och har varit engagerad vid GöteborgsOperan sedan 1989. Här har han sjungit en mängd större roller, såsom Pollione i Norma, Macduff i Macbeth, Albert Gregor i Fallet Makropulos, Hertigen i Rigoletto, Calaf i Turandot, Cavaradossi i Tosca, Pinkerton i Madame Butterfly, titelrollen i Don Carlos, Don Alvaro i Ödets makt och Gustav III i Maskeradbalen, med vilken han också gästade Staatstheater Darmstadt.

Tomas Lind har också sjungit Alfredo i La traviata och Des Grieux i Manon Lescaut samt titelrollen i Don Carlos vid Kungliga Operan. På Folkoperan har han gjort Rodolfo i La Bohème och Alfredo i La traviata – roller han också gjort på GöteborgsOperan. Lind har även sjungit Alfred i Läderlappen vid Seefestspiele Mörbisch och Martin i Anne Pedersdotter vid Festspelen i Bergen. Nämnas bör också sångcykeln Das Lied von der Erde i konserten Att leva, dö och överleva och Leukippos i Strauss opera Daphne, samt rollen som Sigmund i delar ur Valkyrian vid en Wagnerkonsert i Vara.

På GöteborgsOperan har Tomas Lind också sjungit Sjujski i Boris Godunov, Torarin i Herr Arnes penningar och Rolf Vidfarle i Vikingarna - de två sistnämnda uppfördes konsertant.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen