Alla föreställningar i augusti är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet under augusti.

Läs mer

Om oss

Tuomas Katajala

Tuomas Katajala, tenor, är född i Finland och studerade vid Sibelius-Akademin i Helsingfors och fortsatte sedan sin utbildning i Rom och i Amsterdam. År 2007 antogs han till Accademia Rossinianas mästarkurs i Italien och sjöng i Viaggio a Reims på Rossini Festival under Maestro Alberto Zedda. Sedan säsongen 2009/2010 är Tuomas Katajala knuten till Finlands Nationalopera där han bl a gjort roller som Tamino i Trollflöjten, Yonas i Adriana Mater av Kaija Saariaho, Ferrando i Così fan tutte, Fenton i Falstaff, Albert Herring, Ernesto i Don Pasquale, Camille de Rossillon i Glada änkan, Greve Almaviva i Barberaren i Sevilla, Rinuccio i Gianni Schicchi, Harry i La Fanciulla del West och senast Hans i Utrensning av Jüri Reinvere. Han har även varit engagerad på bl a Den Norske Opera, Nationale Reisopera och Deutsche Oper am Rhein.

Tuomas Katajala har medverkat i flertalet konserter och festivaler över hela världen, som bl a Musik på Slottet i Stockholm, The International Organ Festival i Lahti, franska musikfestivaler som Les Heures Romantiques, festivalen i Auvers sur Oise och Noirlac,

Bland senare konsertframträdanden märks Händels Acis och Galatea med Carsten Schmidt samt Mozarts Zaide med Nicholas Daniel vid Kuhmo Chamber Music Festival. Han debuterade framgångsrikt med Verdis Requiem på Royal Albert Hall i London och på Avery Fischer Hall i New York med Sir David Willcocks. År 2007 spelade Tuomas Katajala in operaarior av Rossini med Finska radions symfoniorkester och dirigenten Alberto Hold-Garrido.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen