Om oss

Ulrika Tenstam

Ulrika Tenstam är utbildad på Musikhögskolan i Göteborg och Operahögskolan i Stockholm. Hon debuterade 1989 på Drottningholms Slottsteater som Klytaimnestra i Glucks opera Ifigenia i Aulis. Därefter följde två år på Folkoperan, bl a med genombrottsrollen Delila i Simson och Delila, som också belönades med DN:s Kasperpris. På Kungliga Operan i Stockholm har hon sjungit Rosina i Barberaren i Sevilla och på Malmö Opera titelrollen i Sköna Helena.

På GöteborgsOperan har hon sjungit en rad roller; Orlofsky i Läderlappen, Suzuki i Madama Butterfly, Judith i Prins Blåskäggs borg, titelrollen i Carmen, Meliba i Resan till Reims (även på gästspel i Prag), Niklaus i Hoffmanns äventyr, Lady Macbeth i Jan Sandströms opera Macbeth², Amneris i Aida, Grevinnan Geschwitz i Lulu, Preziosilla i Ödets makt, Amman i Die Frau ohne Schatten, Spåkvinna i Arabella och senast Baba the Turk i Rucklarens väg.

Bland hennes senaste övriga roller kan nämnas titelrollen i Zarah på Folkoperan, Kulturministern i Näsflöjten på Vadstena-Akademien och Frau von Luber i Silversjön på Folkoperan. Hon har gästat bl a Théatre de la Monnaie i Bryssel som Magdalena i Mästersångarna i Nürnberg och The Hong Kong Dance Company i en balett till Mahlers Das Lied von der Erde.

Ulrika Tenstam är även en uppskattad romans- och konsertsångerska och har medverkat i radio, TV och på skiva.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen