Om oss

Victoria Brattström

Victoria Brattström är regissör och skådespelare. Hon är också verksam som lektor i scenisk gestaltning med inriktning musikdramatik på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet.

Som regissör och skådespelare har Brattström varit flitigt anlitad på institutionsteatrar och i fria grupper i Sverige och i Finland. Hon har regisserat såväl stora utomhusproduktioner med luftakrobater, musikalartister och dansare som små intima kammarspel för Sveriges Radio och tv. Som regissör står hon bl a bakom produktioner som Järn av Rona Munro på Göteborgs stadsteater, Bad Girls av Joyce Carol Oates på Folkteatern och för SVT klassikern Medea som cirkusteater på Kinnekulle Amfiteater och det nyskrivna musikteaterverket Jag är Perfekt på Pusterviksteatern i Göteborg.

2012 regisserade Victoria Brattström uppsättningen av musikalen Next to Normal på Wasa Teater i Finland och hösten 2016 Skandinavienpremiären av Stephen Sondheims musikal Passion på Smålands Musik och Teater i Jönköping, samt våren 2017 på Norrlandsoperan. Som skådespelare har hon t. ex. spelat en av huvudkaraktärerna i SVT:s dramaserie Poliser.

Victoria Brattström doktorerar också med ett tvärdisciplinärt avhandlingsarbete i scenisk gestaltning som genomförs i samverkan mellan Högskolan för scen och musik och Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs Universitet.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen