Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Delta med Skapa

Delta med Skapa

Vi skapar delaktighet, konstnärlig utveckling och upplevelser för alla. 

Inbjudan! GöteborgsOperan söker högstadieungdomar

GöteborgsOperan Skapa bjuder in grupper i högstadieåldern att delta i projektet Filter under vårterminen 2021. Aktiviteterna kommer att ske både hos er – på respektive skola/föreningslokal – och på GöteborgsOperan.

Projektet ”Filter” använder scenkonstens inspirerande kraft för att prata om och belysa hur det är att leva i ett socialt mediebrus – på gott och ont – och att skapa sin identitet med och utan förebilder. 

Läs mer här

Operan i skolan

Är din klass eller skola nyfiken på hur det låter att sjunga opera eller hur scenografi tillverkas? Vem bestämmer hur ljuset ska se ut och hur en musikal blir till? Eller har dina elever aldrig tänkt på scenkonst över huvud taget? Oavsett vilket vill GöteborgsOperan gärna träffa dig och din elevgrupp.

Läs mer här

Vill du bli ung ambassadör? 

Är du ung och intresserad av scenkonst? För 13 år och uppåt. 

Vill du veta vad som händer på GöteborgsOperan, både på och bakom scen? Tycker du om att träffa nya vänner och berätta vad du tycker? Det spelar ingen roll om du är intresserad av opera, dans, musikal, scenteknik, kostym, scenografi eller något annat av allt vi gör här. Du är varmt välkommen till denna informationsträff - vi vill visa, berätta och lyssna på dig. 

På grund av Coronavirus så kommer vi att skjuta på vår träff. Det kommer garanterat att bli av i någon form framöver - anmäl ditt intresse till skapa(at)opera.se så återkommer vi!

GöteborgsOperan Skapa vill göra scenkonst som är tillgänglig för alla. Här formar vi scenkonst tillsammans – av, med och för människor i alla åldrar; nybörjare och scenkonstälskare, långetablerade svenskar och nyanlända människor, personer med olika förmågor och förutsättningar. Alla är välkomna att delta i GöteborgsOperan Skapa. 

Skapa fokuserar på tre områden: barn och unga, interkulturellt arbete samt skapande utifrån att olikheter är värdefulla. 

Välkommen!

Upplev med Skapa

En bild ur Monstret i labyrinten, 2018

Varje år kan du som publik ta del av flera olika uppsättningar som vuxit fram inom ramen för GöteborgsOperan Skapa.

Aktuella och tidigare uppsättningar är bland andra:
Borta eller hemma, Världens bästa tårta, Monstret i labyrinten, Me too Figaro, Vocal postcards, Ministeriet för olösta känslor, Rakel och Oraklet, Röster från Angered.

Läs mer om Skapas arbete med scenproduktioner

Till dig som har barn/unga i vår verksamhet

Vi är glada och stolta över att så många barn och ungdomar vill vara delaktiga i vår verksamhet, i våra uppsättningar, körer och olika aktiviteter. Vi vill att alla barn och unga ska trivas här och att du som vårdnadshavare ska känna dig trygg med att lämna dem hos oss.

Det är viktigt att du som har barn/ungdomar i vår verksamhet känner till våra riktlinjer som rör medverkande barns och ungas trygghet och säkerhet. Vi ber dig därför att noga läsa igenom informationen som finns i pdf:en nedan. Vi vänder oss till vårdnadshavare, lärare eller personer som på annat sätt är ansvariga för barn och unga som vistas på Operan.

Till dig om har barn och unga i GöteborgsOperans verksamhet

Vi arbetar med GöteborgsOperan Skapa

Malin Aghed
Chef Skapa (opera/drama)
malin.aghed (at) opera.se
Hanna Morau
Projektkoordinator Skapa
hanna.morau (at) opera.se
Ida Rosén Hamrå (föräldraledig)
Musikalisk ledare GöteborgsOperans Barnkör och Ungdomskörer
ida.hamra (at) opera.se

Birgitta Mannerström Molin (vik)
birgitta.mannerstrom (at) opera.se


Anna Karlander
Koordinator Skapa dans
anna.karlander (at) opera.se
Letar du information om skolföreställningar?

Kontakta marknad@opera.se 

 

Mer om Skapa

Vi vill få fler att upptäcka, utforska och utveckla våra konstformer tillsammans med oss. Dans i bambamatsalar. Låtskrivande på arabiska och persiska i våra reprum. Samtida dans i kombination med digitalt berättande. 75 barn som skapar ljudkonst med papper till minne av Shakespeare. Allt det där – och mycket mer – händer inom Skapa. 

Vi har olika projekt för olika personer vid olika tillfällen. Vi erbjuder möjligheter för många att engagera sig i opera, musikteater och dans. Vi arbetar mest med de som bor i Västra Götaland men samarbetar också med organisationer i Sverige och internationellt.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen