Lära med Skapa

Lära med Skapa

Att skapa är att lära. Gärna tillsammans. Vi vill få fler att upptäcka, utforska och utveckla våra konstformer tillsammans med oss.

Upptäck våra Skapadagar 5-14 februari 2020. ett ypperligt tillfälle för dig som är nyfiken på musik, sång, musikdramatik och dans att ta reda på mer. Du kan delta och uppleva, inspirera och inspireras.  Läs mer här

Möt Ministeriet

Från september 2018 till juni 2019 deltar 15 ungdomar i ”Möt Ministeriet”. Där får de en unik inblick i den professionella skapandeprocessen kring koreografen Jo Strømgrens nya dansverk Ministeriet för olösta känslor. Tillsammans med dansare från GöteborgsOperans Danskompani får de även experimentera med både rörelser och berättande former. Deltagarna kommer nära samtida dans som konstform och får möjlighet att bli medskapare till ett digitalt material där de delar sina erfarenheter från processen.

Läs mer om projektet

 

Samarbeten

Share Music & Performing Arts

ShareMusic & Performing Arts arbetar med konstnärlig utveckling och innovativ scenkonst. Deras  vision är att alla människor ska ha möjlighet att utrycka sig konstnärligt i en värld där olikheter ses som värdefulla. Utifrån den visionen har GöteborgsOperan och ShareMusic samarbetat på olika vis sedan 2014. Under åren har vi genomfört ett flertal kurser med fokus på bland annat röst, text och kostym. Säsongen 2016/2017 skapade vi en ny opera tillsammans, Shanghai, där en inkluderad ensemble med artister från operan och artister med olika bakgrund, funktionsförmåga och erfarenhet, ställde sig frågan: Vem styr ditt liv?

Vare sig det handlar om storslagna operor eller interna utforskande konstnärliga labb ger samarbetet nya infallsvinklar och perspektiv som i slutändan gynnar konsten, utövarna och publiken.

Föreställningsbild ur Shanghai, 2017


Folkbildning och kultur i samverkan

Sedan 2013 deltar GöteborgsOperan i Folkbildning och kultur i samverkan, ett samarbetsprojekt på initiativ av Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen mellan folkhögskolor och kulturinstitutioner.

Syftet är att hitta och utforska nya samarbetsformer som kan utveckla och berika våra respektive verksamheter. Det innebär olika tillvägagångssätt och aktiviteter för alla aktörer. På GöteborgsOperan genomför vi bland annat repetitions-, studie- och föreställningsbesök, workshops och samtal med artister och anställda inom många olika yrken.

Vi som samverkar är: Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg, Finska mångkulturella folkhögskolan, Folkhögskolan i Angered, Göteborgs folkhögskola, Hjälmareds folkhögskola, Kvinnofolkhögskolan, Nordiska folkhögskolan i Kungälv, Wendelsbergs folkhögskola, Angereds teater, GöteborgsOperan, Göteborgs Symfoniker, Kultur i Väst, Röda Sten och Västarvet.

Vi arbetar med lär med Skapa

Malin Aghed
Chef Skapa (opera/drama)
malin.aghed (at) opera.se

Hanna Morau
Projektkoordinator Skapa (opera/drama)
hanna.morau (at) opera.se

Ida Rosén Hamrå
Körledare GöteborgsOperans Barnkör och Ungdomskörer
ida.hamra (at) opera.se

Anna Karlander
Koordinator Skapa dans
anna.karlander (at) opera.se


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen