Mer om oss

Mer om oss

Skapa är GöteborgsOperans kreativa verksamhet med deltagande och skapande som grund. Vi vill att fler får upptäcka, utforska och utveckla våra konstformer med oss.

GöteborgsOperan Skapa grundades 2014 som en fortsättning och utveckling av GöteborgsOperans barn- och ungdomsverksamhet. Det handlar om konstnärlig förnyelse och konstnärligt utforskande, om nutidens röster och att spegla dagens samhälle på nya sätt inom vår verksamhet. En stor del av verksamheten, men inte hela, riktar sig till barn och unga. Sedan starten har Skapa ett ambitiöst program för alla åldrar, nybörjare och scenkonstälskare, långetablerade svenskar och nyanlända människor, personer med olika förmågor och förutsättningar.  Skapa har tre fokusområden när det gäller Opera/ drama:


Mer om oss


Vem får vara med i GöteborgsOperan Skapa-aktiviteter?

Alla får var med! Oavsett om du är 2, 22 eller 102, om du är operanörd, dansbandsfantast eller hårdrockare, är du välkommen till GöteborgsOperan! Kanske går du i folkhögskola eller kulturskola, kanske har du aldrig besökt oss tidigare, kanske är du abonnent – oavsett vem du är och vilken bakgrund du har hoppas vi att du vill göra oss sällskap. Vi har olika projekt för olika personer vid olika tillfällen. Vi försöker skapa en mängd möjligheter för många att engagera sig i opera och musikteater. Vi jobbar mest med de som bor i Västra Götaland men samarbetar också med organisationer i Sverige och internationellt.


Varför kallas vi för ”Skapa”?

Att skapa är centralt i allt vi gör! Ibland skapar vi uppsättningar riktade till en specifik grupp, till exempel för små barn och deras familjer. Andra gånger skapar vi nya verk eller material tillsammans med andra personer eller grupper, till exempel våra kurser med Share Music Sweden.

Kontakt


Allmänna frågor om GöteborgsOperan Skapa

E-post: skapa (at) opera.se

Hanna Morau

Projektkoordinator
E-post: hanna.morau@opera.se
Tel. 031–10 8072 Mobil 073- 91 78 017

Ida Rosén Hamrå

Körledare för GöteborgsOperans barn- och diskantkör
E-post: ida.hamra@opera.se

Biljetter

Tel. 031-13 13 00
E-post: biljetter (at) opera.se

Guidning

Tel. 031-13 13 00
E-post: guidning (at) opera.se


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen