Sjung med Skapa

Sjung med Skapa

Vi har flera organiserade körer. Håll också utkik efter workshops för att upptäcka fler tillfällen att sjunga tillsammans med oss!

GöteborgsOperans Barnkör

Tilo Stengel

I GöteborgsOperans Barnkör sjunger 40 barn mellan 9 och 12 år. Vi sjunger både unisont och i stämmor. På repetitionerna arbetar vi med sång, sceniskt uttryck och musiklära.

Repetitioner

Barnkören repeterar tisdagar kl. 16.15–17.45.

Utöver de ordinarie veckorepetitionerna tillkommer repdagar och körhelger. När vi står inför ett framträdande blir det ofta tätare mellan repetitionerna. Det är ett intensivt, roligt och spännande arbete med massor av skratt. 

Föreställningar

Barnkören ger egna konserter i Göteborg och Västra Götaland. Ibland samarbetar vi med GöteborgsOperans Kör, Orkester, dansare och dirigenter. Att vara en del i det professionella arbetet kring ett framträdande ger barnen givande och viktiga erfarenheter.

Vill du vara med?

För att söka till barnkören behöver du inte ha tidigare erfarenheter av sång och drama. Vi tycker det är roligt och utvecklande att jobba med personer som har olika erfarenheter och bakgrunder och strävar alltid efter en ökad mångfald i våra körer. 
Läs mer om provsjungningar

Barn och ungdomskören repeterar ett stycke ur Brundibár
 

GöteborgsOperans Ungdomskör

I GöteborgsOperans Ungdomskör sjunger 60 ungdomar mellan 12 och 20 år. Ungdomskören är uppdelad i två grupper: Ungdomskören yngre för högstadieelever och Ungdomskören äldre för gymnasieelever.

Tilo Stengel

Ungdomskören yngre

I Ungdomskören yngre sjunger vi i stämmorna sopran, alt och bas. Vid vissa tillfällen ger vi egna konserter och vi samarbetar ofta med Ungdomskören äldre. Vi arbetar mycket med scenisk gestaltning och utforskar olika genrer och sätt att uttrycka oss på.

Ungdomskören yngre repeterar måndagar kl. 17.00–18.30.

Ungdomskören äldre

I Ungdomskören äldre fördjupar vi oss i stämsång och i vad det innebär att vara en scenisk kör. Kören är uppdelad i stämmorna sopran, alt, tenor, bas. Vi samarbetar med barnkören och ungdomskören yngre. Medlemmar i Ungdomskören äldre har körvana sedan tidigare och vill satsa ordentligt på sin sång och sceniska utveckling.

Ungdomskören äldre repeterar måndagar kl. 19.00-21.00.

Föreställningar

Utöver de ordinarie veckorepetitionerna tillkommer repdagar och körhelger. När vi står inför ett framträdande blir det ofta tätare mellan repetitionerna. Det är ett intensivt, roligt och spännande arbete, med mycket skratt.

GöteborgsOperans Ungdomskörer ger egna konserter i Göteborg och Västra Götaland. Ibland samarbetar vi med GöteborgsOperans Kör, Orkester, dansare och dirigenter. Att vara en del i det professionella arbetet kring ett framträdande ger ungdomarna givande och viktiga erfarenheter

GöteborgsOperans Barnkör och Ungdomskör vill ...

  • … att alla barn och ungdomar ska känna sig delaktiga i det musikaliska och sceniska arbetet.
  • ... ha en musikalisk och scenisk medvetenhet i allt vi gör.
  • ... introducera olika musikstilar så att alla får lära känna den breda körrepertoaren.
  • ... ge barnen och ungdomarna scenisk erfarenhet och möjlighet att sjunga i professionella miljöer och sammanhang.

GöteborgsOperans och Svenska Röda korsets internationella kör

Det här är kören för dig som gillar att sjunga med andra eller vill prova det för första gången.

Vocal postcards

En scenisk konsert på Lilla scenen 8 maj kl. 18.00 & 20.00 . GöteborgsOperans och Svenska Röda korsets internationella kör (live) och Greek National Opera Intercultural Choir (livestreamas från Aten) sjunger tillsammans.

Läs mer här

Vill du vara med?

För att delta i den internationella kören behövs ingen tidigare erfarenhet. Däremot är det viktigt att du kan delta i våra repetitioner och konserter. När vi väljer deltagare siktar vi på en blandning av olika åldrar, språk, kulturer och bakgrunder. Varje år startar vi en ny kör med nya medlemmar, håll utkik här för mer information till hösten.

Tilo Stengel

Säsongen 2018/2019 framträder den internationella kören med två konserter. Den första är i februari på Världskulturmuseet i samband med eventet "River of light". Den andra är 8 maj på GöteborgsOperan, i samarbete med Greklands nationalopera som också har en internationell kör och har inslag av teater, rörelse och andra sceniska uttryck. 

Om samarbetet

GöteborgsOperans samarbete med Svenska Röda korset inleddes i samband med musikalen Kristina från Duvemåla, 2014. Under en vecka samlades nyanlända människor och professionella artister för att skriva egen text, musik och teater utifrån musikalen och deltagarnas egna erfarenheter. Syftet var att lyfta kopplingarna mellan vår samtid och den svenska historia som berättas i musikalen.

Tilo Stengel

År 2015 grundades GöteborgsOperans och Svenska Röda Korsets första internationella kör. Repertoaren var folksånger som vi samlade in från göteborgare från världens alla hörn och framförde i nya arrangemang. Vintern 2015 skapade den internationella kören nya sånger utifrån teman i musikalen Crazy for you. En av de nyskrivna sångerna togs till ett flyktingläger i Libanon där den framfördes på en nyårskonsert med och för barn och unga. Konserten filmades och sändes av BBC.

Den internationella kören uppträder under Göteborgs Kulturkalas 2015

Vi arbetar med Sjung med Skapa

Malin Aghed
Chef Skapa (opera/drama)
malin.aghed (at) opera.se

Hanna Morau
Projektkoordinator Skapa (opera/drama)
hanna.morau (at) opera.se

Ida Rosén Hamrå
Körledare GöteborgsOperans Barnkör och Ungdomskörer
ida.hamra (at) opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen