Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Sjung med Skapa

Sjung med Skapa

För GöteborgsOperans Barn-, Ungdoms-, och Skapakörer sker inga repetitioner förrän tidigast 1 februari 2021.

Vi har flera organiserade körer. Håll också utkik efter workshops för att upptäcka fler tillfällen att sjunga tillsammans med oss!

GöteborgsOperans Barnkör

Tilo Stengel

I GöteborgsOperans Barnkör sjunger 40 barn mellan 9 och 12 år. Vi sjunger både unisont och i stämmor. På repetitionerna arbetar vi med sång, sceniskt uttryck och musiklära.

Repetitioner

Barnkören repeterar tisdagar kl. 16.15–17.45.

Utöver de ordinarie veckorepetitionerna tillkommer repdagar och körhelger. När vi står inför ett framträdande blir det ofta tätare mellan repetitionerna. Det är ett intensivt, roligt och spännande arbete med massor av skratt. 

Föreställningar

Barnkören ger egna konserter i Göteborg och Västra Götaland, ibland medverkar vi i produktioner på Stora scenen. Vi samarbetar med GöteborgsOperans Kör, Solister, Orkester, dansare och dirigenter. Att vara en del i det professionella arbetet kring ett framträdande ger ungdomarna givande och viktiga erfarenheter.

Vill du vara med?

För att söka till barnkören behöver du inte ha tidigare erfarenheter av sång och drama. Vi tycker det är roligt och utvecklande att jobba med personer som har olika erfarenheter och bakgrunder och strävar alltid efter en ökad mångfald i våra körer. 

Barn och ungdomskören repeterar ett stycke ur Brundibár
 

GöteborgsOperans Ungdomskörer

I GöteborgsOperans Ungdomskörer sjunger 60 ungdomar mellan 12 och 25 år. I Ungdomskören yngre är deltagarna 12-16 år och i Ungdomskören äldre är de 16-25 år.

Tilo Stengel

Ungdomskören yngre

I Ungdomskören yngre sjunger vi i stämmorna sopran, alt och bas. Vid vissa tillfällen ger vi egna konserter och vi samarbetar ofta med Ungdomskören äldre. Vi arbetar mycket med scenisk gestaltning och utforskar olika genrer och sätt att uttrycka oss på.

Ungdomskören yngre repeterar måndagar kl. 17.00–18.30.

Ungdomskören äldre

I Ungdomskören äldre fördjupar vi oss i stämsång och i vad det innebär att vara en scenisk kör. Kören är uppdelad i stämmorna sopran, alt, tenor, bas. Vi samarbetar med barnkören och ungdomskören yngre. Medlemmar i Ungdomskören äldre har körvana sedan tidigare och vill satsa ordentligt på sin sång och sceniska utveckling.

Ungdomskören äldre repeterar måndagar kl. 19.00-21.00.

Föreställningar

Utöver de ordinarie veckorepetitionerna tillkommer repdagar och körhelger. När vi står inför ett framträdande blir det ofta tätare mellan repetitionerna. Det är ett intensivt, roligt och spännande arbete, med mycket skratt.

GöteborgsOperans Ungdomskörer ger egna konserter i Göteborg och Västra Götaland, ibland medverkar vi i produktioner på Stora scenen. Vi samarbetar med GöteborgsOperans Kör, Solister, Orkester, dansare och dirigenter. Att vara en del i det professionella arbetet kring ett framträdande ger ungdomarna givande och viktiga erfarenheter

GöteborgsOperans Barnkör och Ungdomskörer vill ...

  • … att alla barn och ungdomar ska känna sig delaktiga i det musikaliska och sceniska arbetet.
  • ... ha en musikalisk och scenisk medvetenhet i allt vi gör.
  • ... introducera olika musikstilar så att alla får lära känna den breda körrepertoaren.
  • ... ge barnen och ungdomarna scenisk erfarenhet och möjlighet att sjunga i professionella miljöer och sammanhang.

GöteborgsOperans Skapakör

I mars 2020 startar GöteborgsOperans Skapakör (före detta Internationella kören) dit du kan söka oavsett tidigare erfarenhet av körsång. Kören kommer att sjunga och arbeta sceniskt. Med sceniskt menas allt det som görs på en scen, till exempel teater, text och dans.  Läs mer här

För att delta i Skapakören behövs ingen tidigare erfarenhet. Däremot är det viktigt att du kan delta i våra repetitioner och konserter. När vi väljer deltagare siktar vi på en blandning av olika åldrar, språk, kulturer och bakgrunder.

Den internationella kören uppträder under Göteborgs Kulturkalas 2015

Vi arbetar med Sjung med Skapa

Malin Aghed
Chef Skapa (opera/drama)
malin.aghed (at) opera.se

Hanna Morau
Projektkoordinator Skapa (opera/drama)
hanna.morau (at) opera.se

Ida Rosén Hamrå (föräldraledig)
Musikalisk ledare GöteborgsOperans Barnkör och Ungdomskörer
ida.hamra (at) opera.se

Birgitta Mannerström Molin (vik)
birgitta.mannerstrom (at) opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen