Tidningen Birgit

Tidningen Birgit

Säg hej till Birgit!

Välkommen till GöteborgsOperans foajétidning. Tidningen Birgit är uppkallad efter vår gudmor Birgit Nilsson, håller hus i våra foajéer i Göteborg och Skövde och kommer ut tre gånger per år.

I Birgit kommer vi att berätta om det som händer bakom kulisserna på GöteborgsOperan. Vad gör en inspicient? Hur går det till när någon flyger på scenen? Och hur bär man sig åt när man åker på turné med fyra ton lera? I Birgit kommer du att få läsa porträtt på våra artister, kika in i våra ateljéer och verkstäder och träffa de som jobbar bakom scenen för att allt ska klaffa, kväll efter kväll.

Vad vill du läsa i Birgit? Vad är du nyfiken på? Hör av dig till oss! Det vore också väldigt roligt att få höra vad du tycker om tidningen.

Skicka ris, ros och tips till tidningenbirgit@opera.se

Ladda ner Tidningen Birgit som pdf

Mer om Birgit Nilsson

GöteborgsOperans foajétidning har hämtat sitt namn från 1900-talets främsta högdramatiska sopran: Birgit Nilsson (1918–2005). 

När GöteborgsOperan invigdes 1994 blev den humoristiska och slagkraftiga hovsångerskan operahusets gudmor. Hon hälsade Operan välkommen till kajen och önskade huset lycka och framgång på de sköna konsternas outsinliga ocean. 

Tidningen må ha hämtat sitt namn från en operasångerska men på GöteborgsOperan hänger vi oss lika gärna åt dans, orkesterkonserter och musikaler som opera.

Vi strävar efter att leverera enligt vår gudmor: Att beröra, nå ut och ge högsta kvalitet. Kanske kan vi till och med kasta en och annan slängkyss.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen