Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Tidningen Birgit

Tidningen Birgit

Säg hej till Birgit!

Välkommen till GöteborgsOperans foajétidning. Tidningen Birgit är uppkallad efter vår gudmor Birgit Nilsson, håller hus i våra foajéer i Göteborg och Skövde och kommer ut tre gånger per år.

I Tidningen Birgit berättar vi om det som händer bakom kulisserna på GöteborgsOperan. Vad gör en inspicient? Hur går det till när någon flyger på scenen? Och hur bär man sig åt när man åker på turné med fyra ton lera? I Birgit kan du läsa porträtt på våra artister, kika in i våra ateljéer och verkstäder och träffa de som jobbar bakom scenen för att allt ska klaffa, kväll efter kväll.

Vad vill du läsa i Birgit? Vad är du nyfiken på? Hör av dig till oss! Det vore också väldigt roligt att få höra vad du tycker om tidningen.

Skicka ris, ros och tips till tidningenbirgit@opera.se

Tidningen finns i vår foajé men du kan också läsa den online här.

  Mer om Birgit Nilsson

  GöteborgsOperans foajétidning har hämtat sitt namn från 1900-talets främsta högdramatiska sopran: Birgit Nilsson (1918–2005). 

  När GöteborgsOperan invigdes 1994 blev den humoristiska och slagkraftiga hovsångerskan operahusets gudmor. Hon hälsade Operan välkommen till kajen och önskade huset lycka och framgång på de sköna konsternas outsinliga ocean. 

  Tidningen må ha hämtat sitt namn från en operasångerska men på GöteborgsOperan hänger vi oss lika gärna åt dans, orkesterkonserter och musikaler som opera.

  Vi strävar efter att leverera enligt vår gudmor: Att beröra, nå ut och ge högsta kvalitet. Kanske kan vi till och med kasta en och annan slängkyss.

  Kontakta oss

  Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
  Telefon (växel) 031–10 80 00
  Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

  Följ oss:

  GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen