Press

Publicerad 23 oktober 2009

GöteborgsOperans Balett inleder säsongens turnéer

GöteborgsOperans Balett har blivit ett efterfrågat turnékompani. Den sista veckan i oktober inleds säsongens turnéer med två utsålda föreställningar i Tyskland och Luxemburg.

Den 28 oktober dansar GöteborgsOperans Balett 3xBoléro för en fullsatt salong på Theater Bonn i Bonn, Tyskland. Den 31 oktober är det Le Grand Théâtre de la Ville de Luxembourg i Luxemburg som får ta del av danstrippeln 3xBoléro signerad koreograferna Johan Inger, Kenneth Kvarnström och Alexander Ekman. Även här är alla biljetter redan slutsålda. 3xBoléro hade premiär på GöteborgsOperan i april 2008 och blev snabbt en publik- och kritikerfavorit.

Direkt efter Europaturnén är dags att resa igen, denna gång till Stockholm. Första veckan i november får Dansens Hus besök av GöteborgsOperans Balett under inte mindre än fem kvällar. Två utsålda föreställningar av Gunilla Heilborns Alaska visas på lilla scenen den 4 och 5 november. Wim Vandekeybus kritikerrosade Black Biist från dubbelprogrammet Dekadens, visas följande tre kvällar på stora scenen. Denna gång ersätts Timo Nieminen av Dramaten-skådespelerskan Elin Klinga i rollen som Tim-esias, den blinde siaren. Rollen har också bytt namn till Eli-esias.

I april 2010 bär det av utomlands igen. Då reser danskompaniet till Bolzano i Italien för ett gästspel på Teatro Comunale. Även den italienska publiken får se 3xBoléro.

– De internationella turnéerna gör att vi syns, vilket kan generera intresse från fler koreografer att arbeta med oss. Det i sin tur attraherar flera dansare och höjer vår nivå. Vi får många förfrågningar om att göra gästspel via agenter som vi samarbetar med. Det tyder på att vi har bra verk och en attraktiv profil, säger balettchef Johannes Öhman.

Christina Bjerkander
Pressansvarig
031-10 80 35, christina.bjerkander@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen