Press

Publicerad 8 oktober 2009

Guys and Dolls

Pressvisning på GöteborgsOperan tisdag 20 okt kl 14.00
Premiär på GöteborgsOperan lördag 24 oktober kl 18.00

Med över 70 sångare, dansare och musiker är GöteborgsOperans Guys and Dolls precis så stor som en äkta Broadwaymusikal ska vara. Häftiga dansnummer, svängig storbandsjazz och rapp dialog utlovas när Cats-teamet tar sig an 1950-talsklassikern.

Urpremiären för Guys and Dolls ägde rum på Broadway 1950 där den spelades 1201 gånger och tilldelades inte mindre än fem Tony Awards. I filmen med samma namn från 1955 var det Marlon Brando, Frank Sinatra, Jean Simmons och Vivan Blaine som spelade de två paren som handlingen kretsar kring. På GöteborgsOperan axlar Timo Nieminen, Erik Gullbransson, Evelyn Jons och Anna-Maria Hallgarn huvudrollerna.

Bakom iscensättningen står regissör Hans Berndtsson, koreograf Gunilla Olsson Karlsson, scenograf Mikael Varhelyi och kostymdesigner Jaana Fomin, samma team som skapade succén Cats på GöteborgsOperan 2006. Teamet kompletteras nu med den framgångsrike West End-dirigenten Nick Davies. Med ett modernt scenspråk återskapar de tidsandan i originalet och låter denna en av världens största musikaler blomma ut i full blom. Musikalen framförs här på svenska.

Musiken är skriven av Frank Loesser och manuset av Jo Swerling och Abe Burrows. Handlingen är baserad på ett par noveller av den amerikanske journalisten Damon Runyon, som skildrade gangsters, hasardspelare och nattklubbssångerskor och andra färgstarka figurer runt Times Square i New York på ett träffsäkert och underhållande sätt.

Välkommen till pressvisning av Guys and Dolls tisdag 20 oktober. Samling i sceningången kl 14.00. Vi visar repetition på Stora scenen till ca kl 14.30. Därefter ges tillfälle för intervjuer. Observera att intervjuer måste bokas via Christina Bjerkander på 031-10 80 35 eller christina.bjerkander@opera.se.

Pressbilder kommer att finnas på www.opera.se från och med onsdag 21 oktober. Föreställningens längd är cirka tre timmar inklusive paus.

Christina Bjerkander
Pressansvarig
031-10 80 35, christina.bjerkander@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen