Press

Publicerad 28 september 2009

Nu startar GöteborgsOperans Barnkör

Den 28 september samlas 35 barn i åldrarna åtta till tio år på GöteborgsOperan. De kommer från och med innevarande säsong att utgöra GöteborgsOperans Barnkör.

De unga sångbegåvningarna valdes ut under en audition tidigare under hösten. Barnkören kommer att träffas och repetera på GöteborgsOperan en kväll i veckan. Korledare är Ida Rosén.

– Barnkören startas för att vi vill att barn ska få uppleva hur härligt det är att sjunga. Kören ska ge egna konserter men också att kunna medverka i produktioner i operahuset, säger operachef Lise-Lotte Axelsson.

Barnkören är en del av operahusets nya satsning på unga. GöteborgsOperans Mia Ringblom Hjertner är ansvarig för satsningen och kommer att fungera som kommunikatör, koordinator, nätverksbyggare och i vissa fall även regissör. Hon kommer också att assistera Ida Rosén i arbetet med barnkören och hjälpa dem med sceniska övningar.

Det första framträdandet för GöteborgsOperans Barnkör blir i samband med tjugoårsjubileet av FN:s barnkonvention i november. Mer information om detta kommer senare.

Christina Bjerkander
Pressansvarig
031-10 80 35, christina.bjerkander@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen