Press

Publicerad 13 augusti 2010

GöteborgsOperans Balett gästar Jacob’s Pillow Dance Festival

För första gången medverkar GöteborgsOperans Balett på Jacob’s Pillow Dance Festival i USA. Dansfestivalen är en av Nordamerikas största med över femtio deltagande kompanier.

GöteborgsOperans Balett är ett av endast tre europeiska danskompanier som bjudits in till festivalen. De kommer att framföra 3xBoléro, succéuppsättningen från 2008 med verk av Alexander Ekman, Johan Inger och Kenneth Kvarnström. De ger sex föreställningar mellan 18 och 22 augusti.

– Det är ett fantastiskt tillfälle att visa upp GöteborgsOperans Balett och Västra Götalandsregionens verksamhet. Jacob’s Pillow är ett steg in på den amerikanska dansscenen, vilket förhoppningsvis kan leda till framtida gästspel i de större städerna, säger balettchef Johannes Öhman.

Johannes Öhman kommer själv bland annat att medverka i ett samtal om 3xBoléro under festivalen. Även GöteborgsOperans VD, Peter Hansson, och ordföranden i Västra Götalandsregionens kulturnämnd, Lars Nordström, kommer att besöka dansfestivalen.

Den prestigefyllda Jacob’s Pillow Dance Festival äger rum varje sommar i Massachusetts, USA. Årets upplaga är den 78:e i ordningen. Under den drygt två månader långa festivalen samlas danskompanier av högsta klass från världens alla hörn tillsammans med unga koreograftalanger, Jacob’s Pillows egna dansskoleelever, föreläsare och musiker. Varje år visas världspremiärer och USA-premiärer, en av de senare är just 3xBoléro.

Gästspelet i USA är startskottet för GöteborgsOperans Baletts omfattande turnéverksamhet denna säsong. På tur i höst står Dansens Hus i både Oslo och Stockholm. Till våren väntar Frankrike, Schweiz och Serbien .

För bilder från 3xBoléro, se www.opera.se/press
För mer information om dansfestivalen, besök www.jacobspillow.org

Vänligen kontakta undertecknad för intervjuer med Johannes Öhman.

Med vänlig hälsning,
Christina Bjerkander
Pressansvarig
GöteborgsOperan
031-10 80 35

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen