Press

Publicerad 24 augusti 2010

Italienskan i Alger

Konsertant framförande av Gioacchino Rossinis opera
GöteborgsOperan lördag 28 och söndag 29 augusti kl 18.00

Med en sprudlande sångarfest inleds operasäsongen på GöteborgsOperan. Den svenska världsstjärnan Ann Hallenberg gästar operahuset för första gången.

Italienskan i Alger av Gioacchino Rossini är ett mästerverk inom opera buffa-genren. På GöteborgsOperan ges den i en konsertant version med sju solister, herrkör och orkester. Vi är glada att kunna presentera vår svenska storstjärna Ann Hallenberg i titelrollen som Isabella (italienskan). Hon har haft detta parti som signaturroll på ett flertal stora operascener.

I samma internationella storklass är italienske Andrea Patucelli som den hänsynslöst gubbsjuke Mustafà och ryske Maxim Mironov i Lindoros extremt höga tenorparti. Som Isabellas trogne betjänt Taddeo, som obesvarat älskar Isabella, får GöteborgsOperans solist Markus Schwartz ännu ett tillfälle att exponera sina komiska och vokala kvaliteter.

Italienskan i Alger blir också startskottet för Giancarlo Andrettas verksamhet hos oss som förste gästdirigent. Denna säsong dirigerar han även vårens uppsättning av Lucia di Lammermoor och tanken är att han skall återkomma med en operaproduktion och ett konsertant framförande per säsong.

Premiär lördag 28 augusti kl 18.00. Ges även söndag 29 augusti kl 18.00. Föreställningen är tre timmar och femton minuter lång, inklusive paus. För recensionsbiljetter vänligen kontakta undertecknad senast onsdag 25 augusti.

Med vänlig hälsning,
GöteborgsOperan
Christina Bjerkander
Pressansvarig
031-10 80 35

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen