Press

Publicerad 17 november 2010

Johannes Öhman lämnar GöteborgsOperan.

Slutar som balettchef sommaren 2011.

– Efter noggrant övervägande har jag beslutat att lämna GöteborgsOperan eftersom jag på senare tid inte lyckats finna en helhet mellan arbete och privatliv, då min familj är bosatt i Stockholm. GöteborgsOperan är ett fantastiskt hus att arbeta i och GöteborgsOperans danskompani har utvecklats enormt. Alla förutsättningar finns att fortsätta mot visionen att vara ett av de nutida toppkompanierna i Europa, säger Johannes Öhman.

Johannes Öhman tillträdde som balettchef sommaren 2007. Han etablerade tidigt sin vision för GöteborgsOperans Balett: att bli ett av Europas spjutspets-kompanier inom den nutida dansen.

– Vi är mycket nöjda med Johannes Öhman som balettchef och han har utvecklat danskompaniet på ett synnerligen framgångsrikt sätt, såväl nationellt som internationellt. Vi beklagar givetvis hans beslut men vi kommer att fortsätta på den framgångsrikt inslagna vägen och skall med kraft vidareutveckla GöteborgsOperans Balett, säger Peter Hansson, VD.

Inom kort påbörjas rekryteringen av en ny balettchef. Planeringen för GöteborgsOperans Baletts kommande säsong är redan lagd och kommer att presenteras vid en presskonferens under våren 2011.

För frågor, vänligen kontakta:
Balettchef Johannes Öhman, 031-10 80 67
VD Peter Hansson, 031-10 80 15

Med vänliga hälsningar,
Christina Bjerkander
Pressansvarig
GöteborgsOperan
Pressmeddelande 2010-11-17

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen