Press

Publicerad 18 augusti 2010

Peter och vargen

Familjekonsert på GöteborgsOperan
Söndag 22 augusti kl 13.00 och 15.00

Med två gratis föreställningar av Prokofjevs symfoniska saga inleds GöteborgsOperans nya satsning på barn och ungdomar.

Peter och vargen är världens kanske mest kända klassiska musiksaga för barn. Sergej Prokofjev skrev både sagan och musiken och urpremiären ägde rum 1936. Både människa och djur har i Peter och vargen ett eget instrument och ges så distinkta röster och melodier att de fastnar direkt. Berättelsen handlar om pojken Peter som lierar sig med den lilla fågeln för att överlista vargen. Den modiga pojken lyckas fånga vargen och övertalar sedan jägarna att inte skjuta den, utan i stället föra vargen till en djurpark.

GöteborgsOperans solist Lars Hjertner är sagans berättare. Som musikalartist har han synts i många av GöteborgsOperans produktioner så som titelrollen i Charlie Chaplin – en lek med allvar, Northbrook i Mary Poppins, Lumière i Skönheten och odjuret och Sven i The Rocky Horror Show. Lars Hjertner är även populär som sagoskildrare i GöteborgsOperans Sagofoajé.

Symfonin framförs av GöteborgsOperans Orkester under ledning av dirigent Johan Larsson. Han utexaminerades våren 2010 vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har dirigerat bland andra Gävle Symfoniorkester, Symfoniorkestern vid NorrlandsOperan och Helsingborgs Symfoniorkester. Sin debut som operadirigent gjorde han 2009 med Rossinis Italienskan i Alger på Läckö slottsopera. Sommaren 2010 återvände han dit för att dirigera Rossinis Den tjuvaktiga skatan. I höst kommer han att vara assistent till Pier Giorgio Morandi på Kungliga Operan.

Peter och vargen ges på GöteborgsOperan, Stora scenen, söndag 22 augusti kl 13.00 och 15.00. Konserten är cirka 30 minuter lång. Observera att båda föreställningarna redan är fullbokade. För recensionsbiljetter, vänligen kontakta undertecknad.

Peter och vargen inleder denna säsongs satsning på barn- och ungdomsverksamhet på GöteborgsOperan. Det blir bland annat musikteater i form av Min mamma är en drake, musikalisk saga i Babar, scenisk redovisning i Lova och Sam och Familjekonsert med tema Astrid Lindgren.

Med vänlig hälsning,
GöteborgsOperan
Christina Bjerkander
031-10 80 35
christina.bjerkander@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen