Press

Publicerad 17 maj 2011

Tjolahopp, tjolahej!

Familjekonsert med musik från Astrid Lindgrens sagovärld.
Premiär på GöteborgsOperan fredag 27 maj kl 19.00

Astrid Lindgren skrev inte bara fantastiska sagor, utan även texterna till de sånger som kunde höras i hennes pjäser och filmer. De tonsattes av några av Sveriges mest framstående kompositörer så som Georg Riedel och Jan Johansson. När GöteborgsOperan nu avrundar en säsong präglad av satsningar på barn och unga, blir det med en konsert för hela familjen med musik från Astrid Lindgrens sagovärld.

I Tjolahopp, tjolahej! får vi höra musik från bland annat Pippi Långstrump, Karlsson på taket, Ronja Rövardotter, Madicken, Saltkråkan och Emil i Lönneberga.

GöteborgsOperans Mia Ringblom Hjertner, ansvarig för verksamheten Unga, har plockat ut välkända sånger och mer sällan spelade pärlor ur Astrid Lindgrens visproduktion. I konserten medverkar sångsolisterna Hanna Brehmer, Lars Hjertner, Nina Ewald och Mattias Ermedahl tillsammans med GöteborgsOperans Kör, Barnkör och Orkester samt tre dansare.

Hanna Brehmer har bland annat gjort rollen som Skorpan i Bröderna Lejonhjärta på GöteborgsOperan. Nina Ewald gjorde flera av rollerna i vårens kritikerrosade Min mamma är en drake. Lars Hjertner har under säsongen bland annat gjort rollen som Cecil B. DeMille i Sunset Boulevard, varit berättare i Babar och har just avslutat en turné i Skåne med Charlie Chaplin – en lek med allvar, ett samarbete med Malmö Opera. Mattias Ermedahl är just nu aktuell som Normanno i Lucia di Lammermoor och återkommer nästa säsong som Monostatos i Trollflöjten.

Dirigent är Alexander Hanson, utbildad trumpetare vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där han även påbörjade sin dirigentutbildning. 2001 fortsatte hans dirigentstudier vid Sibelius-Akademien i Helsingfors. Sedan 2005 är han chefdirigent och konstnärlig ledare för Göteborg Wind Orchestra. Alexander Hanson har även spelat in skivor med orkestrar så som Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm, Malmö Symfoniorkester och DalaSinfoniettan.

Pressvisning av Tjolahopp, tjolahej! onsdag 25 maj kl 14.45. Anmäl närvaro till undertecknad.

För recensionsbiljetter till premiären, vänligen kontakta Anita Manskog på anita.manskog@opera.se eller 031-10 80 34. Speltid cirka en timma och 50 minuter, inklusive paus.

Med vänlig hälsning,´
Christina Bjerkander
Pressansvarig
031- 10 80 35

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen