Press

Publicerad 22 november 2012

Crazy Mixmas

I en humorfylld afton med dans och talad dialog presenteras för första gången de två publik- och kritiker succéerna: La La Land av Alexander Ekman/Mehdi Walerski och Utkanten av Jo Strømgren, tillsammans på GöteborgsOperan. Dessutom får de sällskap av ett nytt verk: Tending to Fall av Fernando Melo. Crazy Mixmas fortsätter att utforska säsongens tema - Hemland & Riskzoner - om tillhörighet och identitet.

Tending to Fall
Tending to Fall är ett nytt verk av Fernando Melo dansare och koreograf i GöteborgsOperans Danskompani. Verket handlar om det djupt mänskliga i att föra över kunskap och bevara seder med ursprung i det förflutna. Nio dansare, en gossopran och ytterligare ett barn medverkar i verket.

Tending to Fall är det tredje samarbetet mellan Fernando Melo och operaregissören, scenografen och kostymskaparen Patrick Kinmonth. 2010 skapade de dansverket The Guest House och 2011 Fountain för Staatstheater i München, båda kritikerrosade.

Musiken i Tending to Fall är komponerad av Patrick Kinmonth och framförs av en slagverkare.

Utkanten
Utkanten är ett burleskt stycke dansteater av den norske koreografen Jo Strømgren, älskad för sina humoristiska, underfundiga föreställningar. Tiden i Utkanten är 1964, platsen är inte på landet och inte i staden, utan någonstans däremellan. En utkant, gråzon, en förort som befolkas av färgstarka karaktärer. Historien tar sin utgångspunkt när en främling kommer till platsen.

Musiken i Utkanten är lika färgstark som karaktärerna i denna galna historia där nordisk efterkrigsångest blommar ut till musik av såväl Puccini som Evert Taube och Camille Saint-Saens.

La La Land
Alexander Ekman och Medhi Walerski tar oss till La La Land, en plats där en grupp människor befinner sig för att genom olika koreografiska och terapeutiska övningar finna sig själva. De två koreograferna mixar dans med talad dialog och skildrar på ett träffsäkert och humoristiskt sätt den mänskliga strävan mot utveckling. Musiken är ett collage av bland andra Chopin, Puccini och Akron/Family. Sedan världspremiären 2010 har La La land varit en mycket uppskattad del i danskompaniets turnéprogram.

Pressvisning då vi visar delar av Tending to Fall och Utkanten samt ger tillfälle för intervjuer med några av de som medverkar fredag 30 november 12.30 (samling i sceningången 11.20). Vänligen anmäl närvaro och intervjuönskemål senast 29 november till jenny.jernberg@opera.se Recensionsbiljetter anmäls till jenny.jernberg@opera.se eller 031-10 80 35 senast måndag 3 december.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen