Press

Publicerad 17 augusti 2012

GöteborgsOperans operapremiärer i internationell radio

Två av höstens operapremiärer på GöteborgsOperan kommer att sändas via radionätverket The European Broadcasting Union (EBU) och potentiellt kunna höras i hela Europa samt i några länder utanför Europa. Först ut är kvällens premiär av I Capuleti e i Montecchi som har planerade sändningar i åtta länder. Nästa blir Rusalka med premiär 22 september.

Sedan en tid tillbaka har man kunnat lyssna på de flesta av GöteborgsOperans operor live eller i vissa fall som inspelade liveföreställningar i Sveriges Radio. Nu sprids dessa sändningar via radionätverket EBU och kommer potentiellt att kunna nå en radiopublik i hela Europa samt USA. Första sändningen blir av kvällens premiär av Vincenzo Bellinis I Capuelti e i Montecchi med Katarina Karnéus och Kerstin Avemo i huvudrollerna. Den italienskspråkiga kanalen i Schweiz sänder konserten samtidigt som SR P2 i morgon lördag 18 augusti. Sju andra länder har dessutom beställt den via EBU för att sända vid senare tillfällen.

Operan Rusalka av tonsättaren Antonín Dvořák, i regi av David Radok samt med Elisabet Strid och Nikolai Schukoff i huvudrollerna kommer också att sändas via EBU. Rusalka har premiär 22 september och sänds live i SR P2 samma kväll.

EBU:s medlemmar finns i nästan alla Europeiska länder samt i några länder utanför Europa som till exempel USA, Japan, Mexiko, Kanada, Indien och Hong Kong.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen